Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Încă 12 state ar putea fi incluse pe lista țărilor cu risc epidemiologic sporit

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 03.08.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Spre sfârșit de săptămână, lista țărilor cu risc epidemiologic sporit ar putea fi extinsă până la 75 de state. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a oferit detalii cu privire la măsurile de protecție împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 3 aug – Sputnik. Țara noastră devine tot mai izolată din cauza măsurilor de protecție anti-COVID. După ce luni a intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic sporit, în care au fost incluse 63 de state, autoritățile examinează posibilitatea de a mai adăuga spre sfârșit de săptămână încă 12. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, în cadrul unui briefing de presă.

”La moment sunt 63 de țări. Către sfârșitul săptămânii, cel mai probabil, această listă va fi completată, cu regret, cu aproximativ 12 țări”, a comunicat secretarul de stat al Ministerului Sănătății.

Deocamdată nu se cunoaște despre care țări anume este vorba. Potrivit lui Cernelea, această măsură a asigurat Republicii Moldova un filtru semnificativ privind protecția anti-COVID.
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Coronavirus
Atenție: De astăzi intră în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemic sporit
În lista care a intrat luni în vigoare se regăsesc 63 de state printre care și țările frecvent vizitate de moldoveni, precum Turcia, Rusia, Grecia, Marea Britanie, Spania, Cipru, Portugalia, Olanda și Irlanda.
Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin direct sau în tranzit din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.
Fluxul de știri
0