Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Atenție: De astăzi intră în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemic sporit

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliția de Frontieră - Vama Leușeni
Poliția de Frontieră - Vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
De astăzi a intrat în vigoare noua listă a țărilor cu risc epidemiologic sporit. Astfel, cei care vor reveni din aceste țări trebuie să stea în carantină timp de 14 zile.
CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. În noul document se regăsesc 63 de state, printre care și țări care sunt frecvent vizitate de către moldoveni, precum Turcia, Rusia, Grecia, Marea Britanie, Spania, Cipru, Portugalia, Olanda și Irlanda.
Astfel, persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova și vin direct sau în tranzit din statele pentru care se impune regimul de autoizolare, vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.
© Photo : Facebook / Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii MoldovaLista statelor cu un risc sporit de infectare cu noul coronavirus
Lista statelor cu un risc sporit de infectare cu noul coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 01.08.2021
Lista statelor cu un risc sporit de infectare cu noul coronavirus
Precizăm că lista țărilor cu risc epidemiologic sporit a fost actualizată vineri, 30 iulie.
Lista elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică se actualizează odată la șapte zile, în ziua de vineri, și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.
Criteriul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor noi de îmbolnăvire cu COVID-19 din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100.000 populație.
Fluxul de știri
0