Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Procuratura Anticorupție cere arestarea lui Platon

© Sputnik / Mihai CarausVeacesla Platon
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 02.08.2021
Abonare
Procuratura Anticorupție solicită arestarea lui Veaceslav Platon. Omul de afaceri este anunțat în căutare.
CHIȘINĂU, 2 aug - Sputnik. Procuratura Anticorupție solicită arestarea și anunțarea în căutare a omului de afaceri, Veaceslav Platon. Potrivit unui comunicat emis de Procuratura Generală, acțiunea PA vine după ce inculpatului Veaceslav Platon nu s-a prezentat la ședința de judecată.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Societate
Sandu: Platon va cere sute de milioane despăgubiri de la stat - Ce acuzații îi mai aduce
Procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție le-a solicitat astăzi magistraților aplicarea măsurii preventive în privința acestuia – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsurii preventive, având în vedere și rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”.
Poliția de Frontieră a confirmat faptul că Platon nu este pe teritoriul Republicii Moldova. Examinarea demersului procurorului este stabilită pentru astăzi, 2 august, ora 16:00, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
Veacesla Platon - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2021
Stoianoglo, despre plecarea lui Platon din țară: Ar putea fi dat în căutare internațională
Menționăm că în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială ,,Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată. De asemenea, acesta mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.
Fluxul de știri
0