Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu: Platon va cere sute de milioane despăgubiri de la stat - Ce acuzații îi mai aduce

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2021
Abonare
După ce Veaceslav Platon a fost scos basma curată în dosarul fraudei bancare, președintele țării, Maia Sandu, susține că acum acesta va cere despăgubiri morale de la stat. De asemenea, șeful statului a dezvăluit mai multe scheme în care ar fi implicat Platon.
CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a declarat în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune că este indignată de decizia prin care Veaceslav Platon a fost disculpat în dosarul fraudei bancare, într-un timp atât de scurt.
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2021
Politică
Procuratura Generală a renunțat la învinuirea lui Platon în dosarul fraudei bancare
Mai mult, șeful statului spune că în urma aceste decizii luate de Procuratura Generală, Platon ar putea cere sute de milioane de lei despăgubiri de la bugetul de stat.
Amintim că astăzi omul de afaceri Veaceslav Platon a acuzat-o pe Maia Sandu că a permis frauda pe când era ministru și a votat pentru modificarea legislației cu privire la emiterea garanțiilor de stat.
"A făcut-o „pentru bani sau din prostie”. Maia Sandu este datoare să-și explice acel vot tuturor cetățenilor care au fost furați", a spus Platon.
De cealaltă parte, Maia Sandu a declarat că Veaceslav Platon va continua să vină cu acuzații la dresa ei. 
"Acuzațiile vor continua, dar pe mine nu mă intimidează acești oameni. Știu multe scheme în care este implicat Platon și daunele pe care le-a adus statului. Dacă sunt probe, de ce nu se investighează. Asta am întrebat și eu procurorul general, dar mai aștept răspunsul", a precizat Sandu. 
În spațiul public au apărut informații precum că Veaceslav Platon urmează să fie achitat și ar putea cere despăgubiri de peste un miliard de lei. De precizat că dosarul lui Veaceslav Platon, condamnat anterior la 18 ani de închisoare, a fost reexaminat de la zero. Anterior, procurorul general, Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul împotriva lui Platon a fost falsificat în totalitate.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0