Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție la ce mâncați: ANSA vine cu un avertisment pe timp de caniculă

© Photo : AGRO BAZAR - 2018Produse din carne
Produse din carne - Sputnik Moldova, 1920, 31.07.2021
Abonare
Fiți atenți la ceea ce mâncați, mai ales în perioada caniculară, când produsele ușor perisabile se pot altera și mai rapid, iar consecințele consumului acestora pot fi grave.
CHIȘINĂU, 31 iul - Sputnik. În perioada caniculară, riscul de a procura alimente alterate este mult mai mare, atenționează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit specialiștilor, soarele, canicula și alimentele perisabile reprezintă una dintre cele mai periculoase combinații în sezonul cald.
Băuturile și mâncarea alterată, alături de fructele și legumele insuficient spălate pot provoca intoxicații alimentare ale căror simptome pot fi simțite la câteva ore de la consum.
Грибы - Sputnik Moldova, 1920, 10.06.2020
Societate
Pericol major de intoxicație: Avertizarea specialiștilor ANSP
Specialiștii precizează că cele mai periculoase alimente în perioada caniculară sunt carnea, mezelurile, ouăle, lactatele și peștele. Astfel, din cauză căldurii, aceste produse pot să se altereze mult mai rapid, creându-se un mediu perfect pentru ca bacteriile și paraziții să se înmulțească.
Pentru ca să fie evitate intoxicațiile alimentare, ANSA recomandă ca oamenii să nu procure alimente neconforme și să achiziționeze produsele doar din locuri sigure și autorizate. Totodată, oamenii sunt îndemnați să atragă atenția la faptul dacă există și funcționează frigiderele în magazinele unde sunt comercializate produsele alimentare, să citească cu atenție eticheta și să atragă atenția la data expirării produsului. Un alt aspect important este ca ambalajul să fie curat, nedeteriorat, să nu prezinte semne de bombaj.
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 24.11.2020
Societate
La un pas de tragedie: O minoră a ajuns la spital cu intoxicație
„Fiți atenți la igiena personalului care vă deservește și la condițiile sanitare de comercializare a alimentelor. Verificați senzorial calitatea produselor alimentare pe care intenționați să le procurați (culoare, miros, aspect, gust etc.). După procurare, păstrați produsele conform indicațiilor înscrise de producător pe ambalajul produsului (temperatura de păstrare, umiditatea etc.)”, mai precizează specialiștii ANSA.
Totodată, produsele alimentare trebuie să fie transportate cât mai curând la destinație, ca acestea să nu stea în căldura de afară. Oamenii sunt îndemnați să apeleze la linia fierbinte ANSA 080080033 sau să scrie la poșta electronică: info@ansa.gov.md în cazul în care au depistat unele nereguli.
Fluxul de știri
0