Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La un pas de tragedie: O minoră a ajuns la spital cu intoxicație

© Photo : Miroslav RotariSpital
Spital - Sputnik Moldova
Abonare
O minoră de 13 ani a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu gaze toxice în baia din casă. Cazul a avut loc în dimineața de luni, în satul Lărguța, raionul Cantemir.

CHIȘINĂU 24 nov. - Sputnik. Serviciul 112 a fost alertat la ora 07:40 că o minoră s-a intoxicat cu gaze, aflându-se în baia din casă. Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat pentru Sputnik Moldova că mama a fost cea care a găsit-o pe copilă în baie, aceasta fiind inconștientă. Femeia s-a arătat îngrijorată că fiica sa nu se auzea de ceva timp și a mers să verifice. 

Calea ferata Chisinau - Sputnik Moldova
Societate
Tragediile pe calea ferată se țin lanț: O femeie a murit

Potrivit IGSU, copila a primit îngrijirile medicale necesare, iar ulterior a fost transportată la spitalul raional Cantemir. În prezent, starea de sănătate este stabilă.

Specialiștii au constatat că cel mai probabil, minora a inhalat o doză de gaze toxice ce au fost emanate de o instalație din baie. IGSU anunță că, din fericire, în locuință nu s-a produs niciun incendiu. Totuși, cazul este investigat de specialiști.

Salvatorii atenționează oamenii ca să nu utilizeze utilajele neverificate, iar în cazul în care țevile prin care trec gazele natural sau dispozitivele corespunzătoare au anumite defecțiuni să anunțe specialiștii și să nu le folosească, pentru a evita cazurile de intoxicație sau incendiile. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0