Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine ar putea fi noul ministru al Sănătății

© Sputnik / Anatolii KiriakMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Abonare
Au apărut primele previziuni în ceea ce ține de candidatul pentru funcția de ministrul al Sănătății în Guvernul PAS.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Ala Nemerenco ar putea fi numită la funcția de ministru al Sănătății. Cel puțin acest lucru îl afirmă doctorul habilitat în epidemiologie Mihai Magdei în cadrul emisiunii "Logica puterii" la Radio Sputnik Moldova.

"Eu cred că Ala Nemerenco va fi noul ministru al Sănătății. Ea este un specialist capabil să dirijeze în situațiile excepționale Ministerul Sănătății și să inițieze reforme de care sunt nevoie atât în sistemul de sănătate, cât și în sistemul Agenției Naționale de Sănătate Publică", a spus Mihai Magdei.

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului
Ala Nemerenco s-a născut la 21 august 1959. Ea este medic de profesie, iar în prezent este consilier al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în domeniul sănătății din decembrie 2020. A fost Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Sandu în perioada iunie – noiembrie 2019. Ala Nemerenco a fost consilier municipal în Consiliul municipal Chișinău timp de patru ani. A fost decorată cu Ordinul Gloria Muncii.
Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Cine ar putea fi noul ministru al Justiției
Amintim că în următoarea săptămână, Parlamentul urmează să voteze pentru formarea unui nou Guvern. Astăzi, Igor Grosu a fost numit noul speaker al Legislativului. Totodată, deputatul PAS, Mihail Popușoi și deputatul BECS, Vlad Batrîncea au fost aleși în funcția de vicepreşedinţi.
Fluxul de știri
0