Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului

© Sputnik / Mihai CarausIgor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului
Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deputații Parlamentului de Legislatura a XI-a au decis cine va fi speakerul Legislativului.
CHIȘINĂU, 29 iul - Sputnik. Igor Grosu a devenit președinte al Parlamentului. Acesta a fost ales prin vot secret de către 64 deputați, din cei 64 care au participat la vot.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Tauber: Noi vom susține candidatul PAS la funcția de președinte al Parlamentului
În discursul său, înainte să fie votat la funcția de președinte al noului Legislativ, Igor Grosu a menționat că votul cetățenilor este o presiune imensă pentru fiecare deputat pentru ca aceștia să muncească și să reclădească încrederea în instituțiile statului, iar acestea să lucreze în interesul public.

„Nu este ușor, dar vom lua decizii importante. Pe alocuri dureroase. Unde va fi cazul, va trebui să curățăm, pentru a construi ceva bun, onest și durabil”, a declarat Grosu de la tribuna Parlamentului.

Acesta s-a adresat clasei politice, în special opoziției. În mesajul său, Grosu a precizat că nu se așteaptă menajare.
„Nu așteptăm să ne menajați. Nu vă vom chema să fiți cum se numea pe timpuri - opoziție constructivă. În spatele acestei expresii se ascund înțelegeri obscure, împărțeli ale zonelor de influență, imunități pentru hoți. Așa ceva nu va fi”, a mai spus Igor Grosu.
Конституция РМ - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Republica Moldova
27 de ani de la adoptarea Constituției: Ce articole din Lege trezesc controverse
Precizăm că deputații fracțiunii Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au anunțat că nu participă la votarea secretă pentru alegerea președintelui parlamentului. Fracțiunea Șor a anunțat că sprijină candidatura PAS, deși au avut propriul candidat.
După ce a fost ales președinte al parlamentului, Lui Igor Grosu i-a fost înmânat Stindardul președintelui Parlamentului. Stindardul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova este un simbol național al Republicii Moldova, care reprezintă însemnul vexilologic personalizat de funcție al Președintelui Parlamentului și simbolizează autoritatea președintelui în cadrul organului reprezentativ suprem al poporului și unicii autorități legislative a statului. Ulterior, Grosu a mulțumit celor care au votat pentru a fi ales în funcța de președinte al Parlamentului. Acesta a promis că va fi un președinte care va transforma Legislativul „într-o fabrică de reforme”.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Politică
Președintele Parlamentului, ales prin vot secret: A fost constituită o comisie specială
După discurs, Igor Grosu i-a înmânat fostului președinte al Parlamentului, Zinaida Greceanîi, copia Stindardului Parlamentului Republicii Moldova. Fostul președinte a declarat de la tribuna parlamentului că această tribună este utilizată în ultima vreme tot mai des pentru acuzații, învinuiri și insinuări nefondate și nu pentru promovarea interesului cetățenilor țării. Grosu și-a ocupat fotoliul de la care conduce în continuare ședința de constituire a Legislativului. Următoarea procedură este cea de alegere a vicepreședinților.
Fluxul de știri
0