Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine ar putea fi noul ministru al Justiției

© Sputnik / Evgheni PanasencoМинистерство юстиции Республики Молдова
Министерство юстиции Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
În următoarele săptămâni, Parlamentul urmează să voteze pentru noul Guvern, iar tot mai mulți experți și politicieni vin cu presupuneri în privința celor care ar putea ocupa fotoliile de miniștri.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Sergiu Litvinenco ar putea deveni noul ministru al Justiției. Cel puțin acest lucru îl afirmă mai mult analiști politici, dar și politicieni. Deputatul socialist Vasile Bolea susține că a auzit zvonuri precum că fostul său coleg din Comisia juridică, numiri și imunități Sergiu Litvinenco ar putea fi noul ministru al Justiției.

„Astăzi dimineață chiar am vorbit cu Sergiu Litvinenco și l-am întrebat și eu referitor la acest lucru, iar el a spus că încă se mai gândește. Deci, lucrurile nu sunt bătute în cuie. Posibil ca dumnealui să rămână în Parlament, dar dacă va merge să conducă ministerul i-am spus că îi urez succese și, de asemenea, i-am spus că mai des o să-l invit sau o să insist să fie invitat la raport”, a declarat pentru Sputnik Moldova deputatul Vasile Bolea.

Sergiu Litvinenco s-a născut în data de 11 iulie 1981, în satul Hârtop, raionul Cimișlia. El a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Stat din Moldova în anul 2005. Înainte de aceasta și-a făcut studiile la Colegiului Republican de Informatică și Drept.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Grosu spulberă zvonurile despre candidatura sa la funcția de premier: „Rămân în Parlament”
Litvinenco a activat în calitate de consultant juridic în mai multe proiecte cu finanțare externă, venită de la structuri precum Banca Mondială, UNICEF sau USAID, prin intermediul cărora se acorda consultanță unor instituții de stat. El a acordat asistență juridică și Ministerului Educației, în perioada în care Maia Sandu a fost ministru. Ulterior, Litvinenco a devenit membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și membru al Biroului Permanent Național al formațiunii.
În cadrul alegerilor parlamentare din data de 24 februarie 2019, Litvinenco a devenit deputat în lista Blocului electoral ACUM, format din PAS și Platforma Demnitate și Adevăr. În Parlamentul de legislatura a X-a, Litvinenco a fost președintele Comisiei juridice, numiri și imunități.
Litvinenco a figurat în garnitura guvernamentală a Nataliei Gavrilița și a lui Igor Grosu, când cei doi au fost propuși în calitate de prim-miniștri.
Fluxul de știri
0