Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Când ar urma să ajungă în țară primul lot de Pfizer procurat de Moldova

© REUTERS / DADO RUVICPfizer - Biontech
Pfizer - Biontech - Sputnik Moldova, 1920, 27.07.2021
Abonare
Primul lot din cele 700 de mii de doze de Pfizer procurate de țara noastră ar urma să ajungă în Moldova în următoarele zile.
CHIȘINĂU, 27 iul - Sputnik. În cadrul conferinței de presă săptămânale care se desfășoară la Agenția Națională pentru Sănătate Publică a fost anunțată perioadă când ar putea ajunge primul lot de Pfizer procurat de Republica Moldova.
Astfel, potrivit responsabililor, primul lot din cele 700 de mii de doze de Pfizer care au fost cumpărate de țara noastră trebuie să ajungă în Moldova la sfârșitul acestei luni. Totodată, compania farmaceutică va fi cea care se va ocupa de transportarea serului, iar acesta va fi transmis prin intermediul unei alte companii private. Responsabilii din cadrul ANSP nu au precizat câte doze vor veni în primul lot.
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Coronavirus
Capitala ar putea reveni la Codul Galben de alertă în sănătate: Anunțul specialiștilor
Menționăm că de la începutul campanie de imunizare, din 2 martie și până în prezent, 973 797 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, ceea ce, potrivit specialiștilor, constituie 16,47 la sută din populația țării. Totodată, cu ambele doze sunt vaccinați 448 891 de cetățeni, adică 13%.
În cadrul conferinței, specialiștii au făcut referire la tulpina Delta care a fost descoperită și în Moldova. În acest context, oamenii au fost îndemnați să respecte în continuare toate recomandările medicilor și să se imunizeze pentru a rupe lanțul infectărilor. Responsabilii din cadrul ANSP au precizat că tulpina Delta a noului coronavirus este mult mai contagioasă, iar o persoană infectată poate molipsi alte opt persoane.
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2021
Coronavirus
Cât de contagioasă este tulpina Gamma în rândul celor vaccinați
Totodată, specialiștii au precizat că în prezent se lucrează la crearea posibilităților de detectarea a noii tulpini și în Republica Moldova, dar până atunci virusologii vor continua să expedieze probe în laboratorul german pentru a afla cum se răspândește tulpina Delta pe teritoriul țării.
Amintim că vineri, 23 iulie, Ministerul Sănătății a anunțat că în Moldova este prezentă tulpina Delta. Astfel, din cele 15 probe expediate la Berlin, 12 s-au dovedit a fi pozitive la prezența noii tulpini Delta.
Fluxul de știri
0