Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cât de contagioasă este tulpina Gamma în rândul celor vaccinați

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2021
Abonare
Experții au evaluat datele privind contagiozitatea tulpinii braziliene în rândul celor care au primit deja vaccinul împotriva coronavirusului.
CHIȘINĂU, 25 iul - Sputnik. Este prea devreme pentru a trage concluzii lipsite de ambiguitate cu privire la contagiozitatea tulpinii gamma în rândul celor vaccinați împotriva COVID-19, deoarece nu există suficiente informații despre tulpina braziliană, au spus experții într-un interviu acordat RBC.
Potrivit presei ruse, sâmbătă s-a publicat un studiu realizat de oameni de știință din Franța și Guiana. Ei au descoperit că contagiozitatea tulpinii braziliene ajunge la 60% în rândul celor vaccinați și la 75% în rândul celor nevaccinați. Oamenii de știință au făcut concluziile corespunzătoare după izbucnirea unui focar de COVID-19 într-o echipă de mineri vaccinați cu medicamentul Pfizer în Guiana.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 24.07.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate astăzi
Directorul Institutului de Economie a Sănătății a Școlii Superioare de Economie Larisa Popovici a remarcat că orice virus poate „străpunge” sistemul imunitar. Totuși, potrivit ei, daunele vor fi mai mari dacă corpul nu este pregătit.
Ea a clarificat, de asemenea, că nimeni nu a garantat că toți cei vaccinați vor fi 100% protejați.
"Dacă o persoană este vaccinată, atunci fie va fi capabilă să respingă atacul, fie, dacă virusul va pătrunde, va provoca un rău mic", a spus expertul.
Potrivit virologului, profesor al Universității de Stat din Moscova, doctorului în științe biologice Alexei Agranovski, la o concentrație ridicată a virusului, este posibilă apariția frecventă a noilor tulpini.
„Modificările sunt aleatorii și sunt selectate acele mutații care sunt benefice virusului - în acest caz, este o infectivitate crescută”, a spus profesorul.
El a remarcat că până acum s-au răspândit acele tulpini care au „scăpat” de vaccin. În același timp, expertul a subliniat lipsa unor informații complete despre tulpina braziliană pentru concluzii adecvate.
Tulpinile „gamma” și „delta” sunt clasificate ca „îngrijorătoare” deoarece sunt mai transmisibile și pot reduce eficacitatea anticorpilor.
Fluxul de știri
0