Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Capitala ar putea reveni la Codul Galben de alertă în sănătate: Anunțul specialiștilor

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Municipiul Chișinău ar putea reveni la Codul Galben de alertă în sănătate. Decizia va fi luată în această săptămână, în cadrul ședinței Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică.
CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. În această săptămână va fi convocată ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, iar Capitala ar putea reveni la Codul Galben de alertă în sănătate. Anunțul a fost făcut de autorități în contextul confirmării prezenței tulpinii Delta în municipiul Chișinău.
”Specialiștii în domeniul medical trebuie să evalueze starea de sănătate existentă în oraș, mai ales în condițiile în care se atestă o tendință de creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în municipiu”, a declarat primarul general Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Capitalei.
Первый троллейбус в аэропорт  - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Coronavirus
La Aeroportul Internațional Chișinău se deschide astăzi un punct de vaccinare
Boris Gîlcă a comunicat că Capitala ar putea reveni la Codul Galben de alertă în sănătate. Potrivit șefului interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, în ultimele zile, în Capitală numărul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus este în creștere, cu 26 de cazuri la 100.000 de locuitori.
Specialistul în sănătate a mai menționat că la sfârșitul de săptămânii trecute s-a înregistrat o majorare semnificativă a numărului de cereri de vaccinare.
”În week-end, s-au vaccinat la punctele mobile 441 de persoane”, a afirmat Boris Gîlcă.
Totodată, șeful interimar al Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a precizat că, sâmbătă și duminică, peste 7000 de persoane au fost imunizate în punctele mobile de vaccinare, în troleibuzul și autobuzul special amenajat, în total fiind vaccinați 256 de mii de locuitori ai municipiului.
”Este o rată bună, însă nu suficientă pentru apariția imunității colective”, a menționat Gîlcă.
La instituirea oficială a Codului Galben de alertă în sănătate Comisia Extraordinară municipală de Sănătate Publică va stabili noi măsuri de prevenție a infectării cu noul coronavirus.
În prezent, în Chișinău este în vigoare Codul Verde de alertă în sănătate.
Fluxul de știri
0