Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: A murit interpreta Lidia Bejenaru, soția lui Nicolae Botgros

© Photo : Facebook / Andrei LocomanLidia Bejenaru
Lidia Bejenaru - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Tragedie în lumea muzicii populare din Republica Moldova. A murit Lidia Bejenaru, solista Orchestrei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii”, soția dirijorului Nicolae Botgros.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Zi tristă în lumea muzicii populare din Republica Moldova. Lidia Bejenaru -Botgros, solistă a Orchesrtei Naționale de muzică populară ,,Lăutarii”, a decedat.
Informația a fost făcută publică de directorul general al Palatului Național „Nicole Sulac”, Andrei Locoman.
Pe pagina sa de Facebook, Locoman scrie că Lidia Bejenaru „și-a încheiat spectacolul vieții aici, pe pământ. S-a retras în culisele veșniciei, dar va fi petrecută cu aplauze și flori, așa cum era și întâmpinată de admiratorii săi pe marile scene timp de 45 de ani”.
Nicolae Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Societate
A murit Nicolae Dabija: Era bolnav de COVID-19
„Solistă în prima formulă a orchestrei ,,Lăutarii”, Lidia BEJENARU-BOTGROS, a urcat cu răbdare, dar, în primul rând, cu dragoste și pasiune spre culmile înalte ale artei populare. Și-a adunat un vast și variat repertoriu de cântece populare, prin care și-a exprimat întreaga gamă de sentimmente, viața ei – cu bucurii și tristeți, în care s-au regăsit admiratorii ei. Va fi simțită lipsa Lidiei BEJENARU-BOTGROS din spectacolele orchestrei ,,Lăutarii”, în general, din scena muzicii populare, ea fiind o prezență deosebită”, scrie Andrei Locoman.
Iurie Sadovnic - Sputnik Moldova, 1920, 09.06.2021
Societate
Dezvăluiri: Ultimul vis al lui Iurie Sadovnic
Mai mulți internauți și-au exprimat regretul în legătură cu decesul artistei.
Nu se cunoaște deocamdată cauza decesului îndrăgitei interprete de muzică populară. Lidia Bejenaru s-a născut pe 3 mai în 1953. Toată viața a cântat în Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”. S-a născut într-o familie numeroasă. A făcut studii muzicale la Școala de Iluminare Culturală „Elena Sârbu” din Soroca între anii 1968–1971.
Церковная свеча - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2021
Societate
S-a stins din viață unul dintre cei mai faimoși crainici din Moldova
Din 1971, timp de un an este metodistă la casa de cultură din Edineț, după care solistă a orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a orchestrelor de muzică populară „Mugurel” între 1973–1974 și „Lăutarii” din 1978. A fost distinsă cu Medalia „Meritul Civic” în anul 1993. Lidia Bejenaru a scris muzica și textele pentru majoritatea cântecelor din repertoriu. Primul și unicul disc al interpretei, intitulat „M-a cuprins un dor de mamă” a apărut după 20 de ani de activitate scenică. În 1971, s-a căsătorit cu viitorul dirijor al orchestrei „Lăutarii” Nicolae Botgros. Au un singur copil, interpretul de muzică populară Cornel Botgros.
Fluxul de știri
0