Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a stins din viață unul dintre cei mai faimoși crainici din Moldova

© Sputnik / Евгений ПанасенкоЦерковная свеча
Церковная свеча - Sputnik Moldova
Abonare
Unul dintre cei mai cunoscuți și faimoși crainici și prezentatori din Republica Moldova a decedat în această dimineață.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. S-a stins din viață una din vocile de aur ale radiodifuziunii din Republica Moldova. Cunoscutul prezentator radio Alexei Revenco a murit în această dimineață pe patul de spital. Vestea tragică a fost adusă de cumnata sa, interpreta și om de radio Veta Ghimpu Munteanu.  

„Astăzi, 11 ianuarie, la ora 06:00, a plecat din viață cel mai luminos Om - Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era. Fie fericit acolo sus, iar noi, aici, îl vom pomeni și nu-l vom uita niciodată”, a scris Veta Ghimpu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Alexei Revenco a devenit om de radio după ce, la vârsta de 20 de ani, după vreo trei etape de concurs, a fost acceptat pentru funcția de crainic stagiar la postul național de radio „Radio Moldova”. Alexei Revenco a început să lucreze în radio, fiind în ultimul an de studii la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, pe atunci Institutul de Arte Gavriil Muzicescu. De atunci, peste 43 de ani i-a dedicat activității radiofonice.

Jurnalista Iuliana Tudor a transmis un mesaj emoționant pentru Nicolae Botgros - Sputnik Moldova
Societate
Mesaj pentru Botgros: Luptați pentru viață așa cum ați luptat pentru artă

A prezentat emisiuni din diverse domenii, teatru la microfon, a fost vocea pentru diverse spoturi și promo-uri. Vocea lui Alexei Revenco s-a remarcat și în seriale sau filme difuzate la TV. Oamenii de artă îl cunosc și de la concertele sau evenimentele în cadrul cărora participa în calitate de prezentator.

Alexei Revenco trebuia să prezinte și evenimentul de învestire a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Pe 23 decembrie însă a fost internat, împreună cu soția sa, prezentatoarea radio Maricica Munteanu, fiind confirmați pozitiv cu COVID-19.

În 2007, lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0