Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

A murit Nicolae Dabija: Era bolnav de COVID-19

Nicolae Dabija - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Academicianul Nicolae Dabija a decedat. Acesta a fost internat acum câteva zile în spital după ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 12 mart - Sputnik. A decedat scriitorul și publicistul Nicolae Dabija. Anunțul a fost făcut în această dimineață de istoricul Vlad Mischevca pe Facebook. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt la Institutul de Medicină Urgentă, Dorina Arsene.

Свеча - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2021
Societate
A murit cunoscutul jurnalist și publicist Efim Josanu

Nicolae Dabija a fost internat acum câteva zile la terapie intensivă din cadrul Spitalului de Urgență, din cauza complicaţiilor pe care le-a suferit după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Poet, scenarist, redactor, Nicolae Dabija s-a născut la 15 iulie 1948 în satul Codreni, raionul Cimişlia, Republica Moldova. În anul 1966 devine student la Facultatea de Jurnalistică a Universităţii de Stat.

Debutează în literatură cu placheta de versuri „Ochiul al treilea"(1975), în acelaşi an absolveşte Universitatea de Stat de la Chișinău. Pe parcursul anilor 1972-1975 este redactor la Televiziunea Naţională, din 1975 pînă în 1984 este şef de secţie la revista de literatură „Nistru", apoi în anii 1984-1986 ‒ redactor-şef la revista tineretului de creaţie „Orizontul", iar din 1986 pînă în prezent este redactor-şef al săptămînalului „Literatura şi Arta".

Membru al Uniunii Scriitorilor şi Jurnaliştilor din Republica Moldova. A colaborat activ cu studioul „Moldova-film" în calitate de scenarist şi traducător al scenariilor la dublarea filmelor. Nicolae Dabija avea vârsta de 72 de ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0