Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Batrîncea: Ședința de astăzi a fost o farsă pe bani publici

© Sputnik / Mihai CarausȘedința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputații socialiști se declară nedumeriți și nemulțumiți că ședința Parlamentului s-a încheiat atât de repede.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Socialiștii susțin că nu au înțeles de ce fracțiunea cu peste 60 de deputați a ales să plece din sala de ședințe înainte ca să fie aleasă conducerea legislativului.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Conducerea noului Parlament n-a fost aleasă: Ședința plenară s-a încheiat
„În loc să trecem proceduri de formare și să trecem la activitate, ei au plecat din sală fără a informa când vor avea loc ședințele Parlamentului. Domnul Grosu nu a anunțat pentru cât timp este anunțată pauză. Nu înțeleg de ce ne-am adunat astăzi în această sală dacă nu am constituit fracțiunile parlamentare”, a declarat socialistul Vlad Batrîncea.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Maia Sandu declară război corupției de la tribuna Parlamentului
El a remarcat că „ședințele Parlamentului, plătite din bani publici, costă „bani buni”. În context, deputatul spune că el și colegii săi de fracțiune nu au înțeles scopul acestei ședințe.
„Care a fost scopul acestei ședințe? Pentru un discurs electoral? Gata, campania s-a încheiat. Cei care au promis această muncă au zis că nu sunt gata de muncă. Ce urmează să partajeze ei, ce urmează să decidă ei, ce instrucțiuni urmează să primească? Ne pare rău, a fost o farsă organizată pe banii publici. Ne pare rău că am dat curs acestei solicitări de convocare a Parlamentului”, a declarat deputatul.
Amintim că ședința de constituire a noului Parlament s-a încheiat fără ca să fie aleasă conducerea forului legislativ.
Plenul a luat o pauză până în ziua de joi, când va continua ședința deschisă astăzi. Atunci ar urma să fie ales președintele și vicepreședinții Parlamentului, precum și ai fracțiunilor.
Fluxul de știri
0