Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Conducerea noului Parlament n-a fost aleasă: Ședința plenară s-a încheiat

Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Abonare
Ședința de constituire a noului Parlament s-a încheiat cu puțin timp în urmă, la doar o oră după ce a început.
CHIȘINĂU, 26 iul - Sputnik. Ședința de constituire a noului Parlament s-a încheiat fără ca să fie aleasă conducerea forului legislativ.
Fracțiunea PAS a părăsit sala de plen după discursul președintelui Maia Sandu. Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate a propus să fie continuată ședința joi, iar până atunci să fie stabilită componența comisiilor permanente ale Parlamentului.
„De ce a fost convocată această ședință? Pentru ca o persoană să țină discurs 40 de minute? Rușine”, s-a indignat deputatul socialist Vlad Batrîncea.
„Majoritatea noastră a decis să sfideze regulamentul și a părăsit sala de plen - a declarat decanul de vârstă Eduard Smirnov, care a condus ședința - Am rămas în minoritate, se declară pauză”.
Joi ar urma să fie ales președintele și vicepreședinții Parlamentului, precum și ai fracțiunilor.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Maia Sandu declară război corupției de la tribuna Parlamentului
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a a început la ora 10:00 și a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, a fost deputatul Eduard Smirnov, care în acest an va împlini 82 de ani.
Fluxul de știri
0