Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu declară război corupției de la tribuna Parlamentului

Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu este prezentă la ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a.
CHIȘINĂU, 26 iul – Sputnik. Ordinea trebuie începută din Parlament, iar oamenii să ceară socoteală deputaților pentru inacțiune. Declarațiile au fost făcute de președintele Maia Sandu la ședința de constituire a noului Legislativ. Șeful statului a declarat că din momentul constituirii Parlamentului de Legislatură a XI-a declară toleranță zero față de corupție.
„Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova pentru votul lor. Pentru că au continuat să creadă în democrație și în puterea fiecărui vot de a schimba lucrurile în țară”
Mai Sandu speră că după 30 de ani în care oamenii acestei țări au trăit dezamăgiri, noua guvernare va construi un „stat pentru toți oamenii”.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
Moldova are un nou Parlament: Deputații s-au reunit în ședință
„E datoria noastră să muncim pentru a le realiza așteptările. Cetățenii trebuie să se poată identifica cu deputații lor. Să țină legătura cu ei, să le ceară socoteală. Noul Legislativ ne dă încrederea că acest lucru se poate în sfârșit întâmpla”, a declarat de la tribuna Parlamentului Maia Sandu.
Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a - 26 iulie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Politică
La ședința de constituire a Parlamentului participă mai mulți ambasadori
Șeful statului a mai spus că noul Guvern, care va fi învestit în următoarele zile, împreună cu Parlamentul nou ales, trebuie să găsească soluții urgente pentru problemele din societate. Printre acțiunile prioritare pe care trebuie să le întreprindă cele două instituții, Maia Sandu amintește despre restabilirea finanțării externe și deblocarea proiectelor importante, inclusiv de infrastructură, care, potrivit Maiei Sandu, stagnează din cauza corupției sau a capacității slabe de implementare.
Amintim că Parlamentul de legislatura a XI-a s-a convocat în ședința de constituire. Noii deputați urmau să aleagă conducerea noului for legislativ. Aceștia au luat însă o pauză până joi, astfel, conducerea noului Legislativ urmează să fie anunțată atunci. Ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a a început la ora 10:00 și a fost prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul Eduard Smirnov, care în acest an va împlini 82 de ani.
Fluxul de știri
0