Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A fost numită cauza consecințelor periculoase ale COVID-19 la copii

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 25.07.2021
Abonare
Oamenii de știință americani au identificat cauza consecințelor periculoase ale COVID-19 la copii.
CHIȘINĂU, 25 iul – Sputnik. Oamenii de știință de la școlile medicale din Massachusetts și Harvard din Statele Unite ale Americii au făcut atenționări cu privire la consecințele periculoase ale coronavirusului pe termen lung, cu care se pot confrunta copiii și adolescenții.
În cadrul unui studiu se precizează că simptomele unei perioade îndelungate de infecție este febra mare, durerile abdominale, vărsăturile, diareea, insuficiența cardiacă, durerile de cap severe și oboseala.
Vaccinul Pfizer - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Coronavirus
Un lot de vaccin anti-COVID, donat de România, va ajunge astăzi în Moldova
Bolile tractului gastro-intestinal sunt mai puțin frecvente în rândul copiilor, dar nu pot fi complet excluse, spun medicii. În plus, de la două până la patru săptămâni după infecție, există riscul de a dezvolta sindromul inflamator multisistemic, care provoacă leziuni ale sistemului cardiovascular și ale arterei coronare.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Rusia
Rușii fac teste pentru un nou vaccin anti COVID-19
Pentru a afla cauzele, oamenii de știință au efectuat un experiment la care au participat 100 de copii. S-a demonstrat că la pacienții cu sindromul inflamator multisistemic virusul a continuat să fie detectat în intestine.
Medicina - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
„Risc crescut” de apariţie a unei boli neurologice rare după administrarea unui vaccin
Mai exact, particulele SARS-CoV-2 au fost găsite în tractul gastro-intestinal pătrund în fluxul sanguin, ceea ce determină organismul să producă un răspuns imun caracteristic acestui sindrom. Potrivit pneumologului principal la spitalui din Massachusetts, Lael Yonker, acesta este primul studiu care arată că particulele virale ale sindromului inflamator multisistemic din sânge coincid cu reacția hiperinflamatorie.
Fluxul de știri
0