Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prețul la carburanți s-a schimbat din nou

© Sputnik / Alexey Kudenko / Trecere la banca de fotografiiBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 21.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Una dintre cele mai mari rețele de benzinării din țară a redus prețul la carburanți. Astfel, un litru de benzină cu cifra octanică A95 costă 19.96, cu 38 de bani mai puțin.
Motorina, care a lipsit mai multe zile din vânzare la majoritatea benzinăriilor din această rețea, costă acum 16.19, cu 30 de bani mai puțin.
Gazul lichefiat s-a ieftinit cu 1.13 lei, de la 11.74 lei la 10.61 lei pentru un litru.
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Societate
ANRE, în ședință extraordinară: Ar putea urma noi scumpiri la carburanți
Amintim că la începutul săptămânii, timp de trei zile consecutiv, prețul la carburanți a crescut semnificativ.
Vineri, 16 iulie, ANRE a intervenit de urgență la prețurile en-gros la produsele petroliere, dând asigurări că acest lucru nu va genera creșterea prețurilor la pompă.
Astfel, ANRE a majorat marja de comercializare angro a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat. Decizia prevede modificarea valorilor marjelor la comercializarea cu ridicata a produselor petroliere principale și a gazului lichefiat, pentru semestrul doi al anului 2021. Potrivit hotărârii aprobate de ANRE, marja de comercializare a benzinei și motorinei a fost majorată cu aproximativ 380 de lei și va fi de peste 1 140 de lei, iar a gazului lichefiat cu aproximativ 150 de lei la tonă și va fi mai mare de 600 de lei.
Aceste modificări, spun directorii ANRE nu vor influența creșterea prețurilor cu amănuntul la produsele petroliere, prețul la pompă fiind calculat în baza parametrilor stabiliți anterior.
Alexandru Oleinic - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Radio
Oleinic, despre situația pe piața petrolieră: Agitație artificială
Directorii ANRE spun că elaborarea în regim de urgentă a proiectului respectiv vine într-un context de perturbare a importurilor de produse petroliere pe piața regională, a creșterii continue a cotațiilor internaționale și are ca scop neadmiterea unor posibile penurii pe piața carburanților din Republica Moldova.
Totodată, companiile petroliere spun că modificările aprobate nu le acoperă cheltuielile, în special la motorină. În context, trei mari rețele de benzinării din țară au anunțat că ar putea să rămână integral fără benzină și motorină în timpul apropiat.
De la 1 iulie, ANRE stabilește din nou prețurile plafon la carburanți, după o pauză de peste doi ani. Noua metodologie a început să fie aplicată în urma unor modificări legislative adoptate de Parlament în luna aprilie.
Fluxul de știri
0