Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Oleinic, despre situația pe piața petrolieră: Agitație artificială

© Sputnik / OsmatescoAlexandru Oleinic
Alexandru Oleinic - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
În ultimele zile, mai multe benzinării din Capitală au anunțat că au epuizat stocurile de motorină. Alexandru Oleinic, autorul legii cu privire la plafonarea prețurilor la combustibil, a comentat pentru Sputnik Moldova situația actuală de pe piața petrolului din țară.
Oleinic, despre situația pe piața petrolieră: Niște agitații artificiale
Politicianul Alexandru Oleinic susține că decizia de a limita cantitatea de combustibil comercializat în rețelele de benzinării înseamnă o presiune concretă din partea unor companii petroliere și a unor experți care susțin aceste acțiuni.
"Îmi pare rău că companiile petroliere, dorind să aibă o piață echitabilă și corectă, acum întreprind asemenea măsuri. Aceste acțiuni sunt nejustificate și nu sunt altceva decât agitații artificiale în care au de suferit consumatorii", a declarat Alexandru Oleinic.
Potrivit lui, companiile petroliere trebuie să-și analizeze cheltuielile și să facă o concurență echitabilă, loială și transparentă, pentru ca oamenii să aibă parte de un consum permanent fără probleme.
Victor Parlicov  - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Republica Moldova
Expert: Am putea avea un monopol pe piața petrolieră
Totodată, politicianul a remarcat că nu vede premise pentru agitația în jurul consumului de carburanți, întrucât produse petroliere sunt.
"Este o situație ieșită din comun dacă companiile petroliere pot să-și permită să creeze un deficit, care este unul nejustificat. În doi ani de pandemie, într-o situație critică pentru toți, după două luni de campanie electorală, să-și permită un agent economic să facă presiune prin așa metode nu este corect", a conchis Oleinic.
De menționat că mai multe stații de alimentare cu combustibil au început să vândă de câteva zile cantități limitate de benzină. Situația îi alarmează pe șoferi, întrucât unele dintre rețelele de benzinării comercializează doar câte 10 litri de benzină către un consumator, iar mulți dinte aceștia nu mai pot să-și facă plinul cum o făceau recent.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0