Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ANRE, în ședință extraordinară: Ar putea urma noi scumpiri la carburanți

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTАЗС
АЗС - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică s-a convocat în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi este doar subiectul modificării metodologiei de stabilire a prețurilor la carburanți.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Modificarea metodologiei de stabilire a prețurilor la carburanți este pusă în discuție la această oră de Agenția Națională de Reglementare în Energetică care s-a convocat în ședință extraordinară. Reprezentanții ANRE discută despre majorarea marjei de venit al petroliștilor. Potrivit lor, majorarea marjei comerciale ar evita aprofundarea crizei combustibulului, care se resimte în țara noastră de mai multe zile. Mai exact, pot urma noi scumpiri ale benzinei, motorinei și gazului lichefiat.
Заправка автомобиля на автозаправочной станции - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Societate
Situație alarmantă: Mai multe benzinării din Chișinău vând cantități limitate de benzină
Amintim că mai multe stații de alimentare cu combustibil au început să vândă acum două zile cantități limitate de benzină. Șoferii sunt alarmați, întrucât nu pot să facă plinul așa cum o fac de obicei. Una dintre rețelele de benzinării comercializează doar câte 10 litri de benzină.
Motivul ar fi noua metodologie de calculare a prețului la carburanți, aprobată recent de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, după ce Parlamentul de legislatura a X-a a adoptat un proiect de lege corespunzător.
Operatorii de pe piața produselor petroliere susțin că aceste modificări generează numeroase pagube. Unii experți au anticipat anterior că Moldova ar putea să rămână fără rezerve de benzină, dacă unele companii de profil vor sista importul combustibilului. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0