Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce Slusari nu renunță la Platforma DA în favoarea PAS

© Sputnik / Miroslav RotariАлександр Слусарь Alexandru Slusari
Александр Слусарь Alexandru Slusari  - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Alexandru Slusari a venit astăzi în studioul Radio Sputnik Moldova unde a vorbit despre posibilitatea participării la actul de guvernare împreună cu echipa PAS.
CHIȘINĂU, 19 iul - Sputnik. PAS va greși dacă va obliga profesioniștii, care vor să facă parte din viitorul Guvern, să adere la partidul lor. De această părere este fondatorul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr Alexandru Slusari care și-a exprimat opinia în studioul Radio Sputnik Moldova.
Guvern - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Când vom putea avea un Guvern funcțional: Ce spune președintele PAS
"Mi se pare că este o abordare greșită și este riscul de a se repete situația guvernărilor precedente, angajarea la anumite funcții era condiționată ca să adere la anumite partide. Acest lucru nu a adus la nimic bun. Ce folos că marii funcționari își schimbau chipiul și deveneau membrii partidului democrat. I-au ajutat asta? Eu cred că PAS nu va ajunge la asemenea prostie și nu o să fie cerută aderarea la PAS pentru profesioniști, tehnocrați sau reprezentanți ai altor partide care sunt capabile să facă față provocărilor care sunt acum în fața noilor Guvernări", a declarat politicianul.
În context, Slusari a declarat că nu va părăsi Platforma Demnitate și Adevăr de dragul guvernării.
"În ce mă privește pe mine și pe colegii mei, condiția ca noi să schimbăm partidul sau chiar să ieșim din Platforma DA pentru a ocupa anumite funcții sunt inacceptabile. Eu niciodată nu o să ies din Platforma DA pentru a ocupa o anumită funcție", a spus fostul vicepreședinte PPDA.
Recent, vicepreședintele Natalia Gavrilița a declarat că PAS ia în considerare să le propună și reprezentanților altor partide să preia funcții de conducere în stat. 
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
Ciurea: Ce ar putea prăbuși Partidul Acțiune și Solidaritate
Mai mulți analiști politici au remarcat că una dintre problemele cu care se va confrunta noua guvernare PAS va fi lipsa cadrelor. Și  comentatorul politic Anatol Țăranu consideră partidul nu are resursele necesare pentru a guverna.
„În cazul în care el va fi unul monocolor, atunci va apărea problema dacă PAS dispune de potențialul necesar de cadre pentru ca să creeze singuri o garnitură guvernamentală pentru a promova reforme ambițioase și complicate.
Anatol Țăranu spune că PAS va trebui să înțeleagă că va fi necesar de efectuat reforme de consens național care nu vor ține de obiectivul doar al unui singur partid.
„Ar fi o greșeală ca, spre exemplu, lupta cu corupția să se reducă la sarcina exclusivă a unui singur partid. Este adevărat că, de obicei, partidele politice niciodată nu recurg în actul de guvernare la serviciile oponenților săi politici. PAS ar putea recurge la sprijinul unor partide, nu neapărat celor din parlament, poate cele care reprezintă aceleași segment politic”, a precizat Țăranu.
Amintim că liderul PAS, Igor Grosu, a anunțat la începutul săptămânii trecute că partidul este gată să numească un nou Guvern. Asta după ce a adunat 52,80 la sută dintre voturi la alegerile parlamentare anticipate, organizate pe 11 iulie în Republica Moldova. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0