Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Chinezii îi cer OMS verificarea laboratoarelor biologice din SUA

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaГорода мира. Шанхай
Города мира. Шанхай - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2021
Abonare
Cererea respectivă a fost expediată Organizației Mondială a Sănătății, fiind semnată de peste o jumătate de milion de chinezi.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Peste o jumătate de milion de chinezi au cerut într-o scrisoare deschisă adresată OMS demararea unei anchete în cazul laboratorului biologic de la baza Fort Detrick, „pentru a preveni viitoare epidemii”, informează RIA Novosti, cu referire la ziarul chinez Global Times.
Вирус - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Societate
Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului
Anterior, agenția Associated Press a informat că președintele OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, nu a exclus originea artificială a coronavirusului. Ulterior, acesta a declarat că organizația intenționează să efectueze un audit în laboratoare și instituții de cercetare din zona primelor cazuri de infectare cu COVID în decembrie 2019.
În scrisoarea deschisă semnată de cetățenii Chinei este menționat că pentru prevenirea altor epidemii, OMS trebuie să atragă atenția la laboratoarele care cercetează viruși periculoși sau arme biochimice. În mod special, autorii scrisorii indică Institutul pentru Studierea Bolilor Infecțioase al Armatei SUA (USAMRIID), aflat la baza militară Fort Detrick din Maryland, unde s-ar afla viruși periculoși și contagioși – Ebola, SARS, MERS și variola. Scurgerea acestora ar putea avea consecințe grave.
“În toamna anului 2019, din laborator a avut loc o scurgere, până la izbucnirea epidemiei COVID-19, însă Statele Unite nu au dezvăluit informații detaliate sub pretextul securității naționale”, este precizat în scrisoare.
В Приднестровье стартовала вакцинация препаратом «Спутник V” - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Societate
COVID-19 – un virus artificial sau natural? Opinia epidemiologului
China, potrivit autorilor, le-a permis virusologilor din statele occidentale și reprezentanților presei din SUA să viziteze Institutul de Virusologie din Wuhan, iar SUA nu și-au deschis laboratorul din Fort Detrick și „nu au împărtășit datele de bază cu alte state, inclusiv China, care sunt independente de orice influență geopolitică a SUA”.
Laboratorul american, potrivit ziarului, și-a suspendat temporar activitatea în 2019, după verificările efectuate de Centrul pentru controlul și profilaxia bolilor din SUA (CDC). Motivul oficial al închiderii a fost “problemele legate de infrastructura de dezinfectare a apelor uzate”, însă această explicație, în opinia publicației, nu este suficient de credibilă.
Grupul de utilizatori chinezi au elaborat scrisoarea și au solicitat ziarului să o publice pe rețelele de socializare, ceea ce a și fost făcut sâmbătă, 17 iulie. Din momentul publicării și până la scrierea acestui material, scrisoarea a acumulat peste 500 de mii de semnături, menționează ziarul.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0