Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Savanții americani au dovedit proveniența artificială a coronavirusului

Вирус - Sputnik Moldova, 1920, 08.06.2021
Abonare
Cercetătorii din Statele Unite au efectuat o amplă activitate științifică, în urma căreia au dovedit faptul provenienței de laborator a coronavirusului.
CHIȘINĂU, 8 iunie - Sputnik. Oamenii de știință americani au declarat că au găsit dovezi ale originii de laborator a coronavirusului, relatează RIA Novosti. Articolul cu ​​datele științifice a fost publicat de The Wall Street Journal.
Doctorul Stephen Quay și profesorul de fizică al Universității Californiene Berkeley Richard Mueller au declarat că SARS-CoV-2 are o urmă genetică care nu este întâlnită la coronavirusul de proveniență naturală.
Human brain - Sputnik Moldova, 1920, 02.05.2021
Societate
Cum influențează coronavirusul asupra creierului – ce au descoperit savanții
Specialiștii au găsit la SARS-CoV-2 secvența genomilor din combinația „CGG-CGG”. Oamenii de știință o folosesc deseori pentru a crește contagiozitatea și letalitatea virușilor. Este un fel de ”far” care permite  urmărirea inserției în laborator, este menționat în articol.
Totodată, în natură el este întâlnit extrem de rar. Coronavirusurile de proveniență naturală SARS sau MERS nu au o astfel de secvență, afirmă Quay și Mueller.
"De fapt, în întreaga clasă de coronavirusuri, care include CoV-2, așa și nu a fost găsită combinația CGG-CGG care ar fi apărut în mod natural. Aceasta înseamnă că modul obișnuit în care virușii dobândesc noi abilități în acest caz nu funcționează", comunică oamenii de știință.
În opinia lor, virusul pur și simplu nu poate obține secvența dacă ea lipsește la un alt virus.
"De ce virusul a repetat combinația pe care ar fi făcut-o cercetătorii din laborator? Da, acest lucru ar fi putut avea loc întâmplător. Dar dumneavoastră credeți în asta?" – se întreabă experții.
O altă dovadă a faptului că noul coronavirus ar fi putut fi creat de om este diferența radicală în diversitatea genetică a CoV-2, comparativ cu virusurile care provoacă SARS și MERS. Ultimele două aveau o proveniență naturală. Pe măsură ce s-au răspândit printre oameni, au evoluat rapid către cele mai contagioase forme.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0