Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultima oră: Procuratura Sângerei a dispus reținerea liderului PACE Gheorghe Cavcaliuc

© Sputnik / Miroslav RotariГеоргий Кавкалюк
Георгий Кавкалюк  - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Președintele partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, riscă să fie încătușat, după ce a refuzat să se prezinte la Procuratură pentru prezentarea învinuirii. El riscă până la cinci ani de pușcărie în dosarul „verde de briliant”.
CHIȘINĂU, 16 iul - Sputnik. Procuratura Sângerei a dispus reținerea liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc. Se întâmplă după ce politicianul a refuzat să se prezinte benevol după o citare repetată a instituției pentru prezentarea învinuirii.
În data de 13 iulie, Procuratura Generală a respins cererea președintelui PACE de retragere a dosarului ”verde de briliant” din gestiunea Procuraturii raionului Sângerei.
Gheorghe Cavcaliuc  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Societate
Cavcaliuc este așteptat la Procuratură: Care este motivul
”Decizia a fost luată după examinarea argumentelor reclamantului, care invoca caracterul vădit tendențios, neobiectiv și părtinitor al activității de urmărire penală desfășurate de procurorii din cadrul Procuraturii raionului Sângerei, și respectiv, solicita recuzarea acestora cu transmiterea dosarului către un alt organ de urmărire penală ori procuratură specializată pentru efectuarea în continuare a cercetărilor”, se menționează în comunicatul emis de procuratură.
Astfel, Procuratura Generală a constatat lipsa unor circumstanțe prevăzute de Codul de procedură penală care ar pune la îndoială rezonabilă imparțialitatea procurorilor din Sângerei, motiv pentru care cererea reclamantului a fost respinsă.
”Fiind citat repetat pentru astăzi la Procuratura raionului Sângerei pentru a fi pus sub învinuire, cetățeanul Cavcaliuc nu s-a prezentat, iar avocații acestuia au informat că se află în concediu. Acest pretext nu poate periclita acțiunile procesuale planificate, or, potrivit legislației, în astfel de situații statul asigură avocat din oficiu, lucru despre care, la fel, au fost informați”, scrie Procuratura Generală.
Георгий Кавкалюк - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Politică
Ultima oră: Cavcaliuc avea interdicție de intrare în Federația Rusă
În consecință, prin ordonanța Procurorului raionului Sângerei a fost dispusă reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc pentru prezentarea învinuirii.
Potrivit Procuraturii Generale, politicianul este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.
Amintim că în data de 6 aprilie mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0