Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cavcaliuc este așteptat la Procuratură: Care este motivul

© Sputnik / Miroslav RotariGheorghe Cavcaliuc
Gheorghe Cavcaliuc  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Președintele partidului „PACE” Gheorghe Cavcaliuc este așteptat vineri, 16 iulie, la Procuratură. El riscă până la cinci ani de pușcărie în dosarul „verde de briliant”.
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Gheorghe Cavcaliuc nu mai poate beneficia de garanțiile Codului electoral, odată ce au luat sfârșit alegerile parlamentare anticipate, iar acum urmează să răspundă în fața legii în dosarul „verde de briliant”. Astfel, potrivi Procuraturii, președintele partidului „PACE” este așteptat vineri, 16 iulie, ora 10:00, la sediul Procuraturii Sângerei pentru a fi anunțat că dosarul va fi trimis în judecată, iar el este pus sub învinuire.
Георгий Кавкалюк - Sputnik Moldova, 1920, 04.07.2021
Politică
Ultima oră: Cavcaliuc avea interdicție de intrare în Federația Rusă
Cavcaliuc este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”, iar acum el, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.
Amintim că în data de 6 aprilie reprezentanții formațiunii PACE i-au turnat verde de briliant pe cap vicepreședintelui raionului Sângerei, pentru faptul că acesta s-ar fi vaccinat „ilegal” împotriva COVID-19, adică la prima etapă a campaniei de imunizare, când vaccinul le era administrat medicilor. Victima a avut nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.
O zi mai târziu, procurorii l-au reținut pe făptaș - președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE. 
Anterior, Cavcaliuc a fost citat în fața procurorilor, dar el a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.
Potrivit Procuraturii, Gheorghe Cavcaliuc riscă amendă sau până la cinci ani de pușcărie. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0