Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Posturi vacante în Moldova: Domeniile în care se caută muncitori

© Photo : oferită de Dorina GușanGușan Dorina
Gușan Dorina - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Abonare
Câte posturi vacante de muncă sunt în Republica Moldova și în ce domenii se caută cei mai mulți angajați? Detalii am aflat de la șefa Observatorul Pieței Muncii din cadrul Agenției Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, Dorina Gușan.
Posturi vacante în Moldova: Domeniile în care se caută muncitori
La data de 14 iulie, în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă erau înregistrate aproximativ 8 400 de locuri vacante. Majoritatea ofertelor de lucru sunt în municipiul Chișinău, Bălți și Florești. Un număr mai mic de locuri se regăsește în raionul Criuleni, Drochia și Dubăsari.
"Dintre aceste locuri, 24 procente sunt pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate, iar 76 la sută pentru persoanele cu nivel de instruire secundar-profesional și pentru muncitorii necalificați. În circa 36 de procente, angajații ar fi remunerați cu un salariu mai mare de cinci mii de lei", a precizat pentru Sputnik Moldova Dorina Gușan.
Potrivit interlocutoarei, în categoria persoanelor cu studii superioare care sunt la mare căutare se numără ofițeri, inspectori, specialiști în domeniul sănătății, specialiști în activitate financiar-economică sau comercială.
Мобильный пункт вакцинации на Скулянке - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2021
Societate
Vaccinarea în troleibuz și autobuz: Unde se vor afla astăzi cele două puncte mobile
"În Chișinău este un deficit de ofițeri și inspectori, însă medicii și asistenții medicali sunt la mare căutare în întreaga țară", a precizat Gușan.
Cât privește locurile de muncă pentru muncitorii necalificați, posturi vacante sunt în domeniul industriei textile, transport și comunicații și în întreprinderile industriale.
"Cusătoresele sunt la mare căutare atât în Chișinău, cât și în raioane. În domeniul transportului, doar în Capitală, se caută circa o mie de șoferi și taxatori", a conchis specialistul.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0