Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ilie Neacșu: ”Occidentul va sfârși ca niciun alt imperiu! Brusc și tragic!”

Ilie Neacșu - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Publicist de forță, politician și om de afaceri, Ilie Neacșu, comentează victoria PAS în alegeri: ”Moldova - o nouă colonie a UE și a SUA”.
BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik. Publicist de forță, politician și om de afaceri, Ilie Neacșu readuce în prim plan stilul direct dar analitic al anilor '90.
Neacșu pune sub lupa veritabilului om de presă evenimentele din Moldova, în contextul tensiunilor internaționale și definește chiar din start rezultatul alegerilor: ”Moldova - o nouă colonie a UE și a SUA”.
În acest sens, publicistul român ne atrage atenția că asistăm la un spectacol geopolitic periculos: ”Tirania decadentă euro-americană se apropie, pas cu pas, vorba unui  logofăt neamț, instalat de globaliști în primul jilț al României, de granițele Rusiei”.
”Acționând ca o pecingine periculoasă pe corpul statelor din Estul Europei, satanismul globalist desfrânat, plămădit de americani și experimentat pe europeni, a reușit și în Republica Moldova (…)”, scrie Neacșu.
Motivul din spatele pătrunderii către Răsărit este descris de Neacșu ca o tentație letală a Occidentului: ”Strigoii americani și vest-europeni, care se joacă de ceva vreme cu focul fatal,  au pus gând rău Rusiei și Chinei”.
US-EU relations - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Politică
Politico: SUA transformă Europa într-un vasal în confruntarea cu Rusia și China
Ori, consideră Neacșu, pentru  a reuși acest scenariul ”are în vedere colonizarea tuturor statelor din jurul Rusiei și Chinei”.
”În Asia, americanii depun eforturi uriașe, pe plan diplomatic, economic și militar, pentru a crea un front  al țărilor care  se tem de China”, scrie Neacșu, arătând că Japonia, Coreea de Sud, Australia, Taiwan, India, Filipine și altele ”sunt supuse unei presiuni de către SUA pentru a forma un alt NATO în Pacific”,  pentru a opri ascensiunea Chinei comuniste.
Asta și pentru că, pentru SUA - modelul capitalismului urmat de europeni – ”China nu este o putere oarecare, ci una specială, condusă de un partid comunist, care a scos la lumină un popor de un miliard și  jumătate  de oameni, reușind  să-i educe și să-i direcționeze spre  izbânzi nebănuite”.
”Altfel spus, comunismul chinezesc  e pe cale să umilească ”cetatea capitalismului mondial”, demonstrând Lumii Normale că Occidentul capitalist, în care omul este îndobitocit și umilit pentru ca un grup minuscul de șarlatani în finanțe să benchetuiască și să strângă uriașe averi  din transformarea ființei umane în animal de muncă”, scrie Ilie Neacșu.
De fapt, realitatea apare clar pentru experimentatul publicist politic: ”China le-a luat fața SUA și UE pe toate planurile: economic, tehnologic, militar și comercial”.
АрМИ — 2020. Танковый биатлон. Эстафета. Финал - Sputnik Moldova, 1920, 22.06.2021
Rusia
Coșmarul Occidentului: Vor forma Rusia și China o alianță militară?
Și, atenție, China  a făcut și face asta ”fără a impune partenerilor săi o anume politică, o anume justiție și fără a le subordona serviciile secrete și armatele”.
”China propune statelor Lumii o cooperare și o colaborare reciproc avantajoasă”, scrie Ilie Neacșu, subliniind că superputerea de la Răsărit ”nu atacă state mai slabe, cum au procedat SUA și  pudelii lor din Vestul Europei, nu le jefuiește bogățiile prietenilor, nu le ucide sau arestează conducătorii, nu trimit trupe în alte state, fără acordul popoarelor respective”. 
În paralel cu China, apare Rusia, care, accentuează Ilie Neacșu, ”excelează în plan militar - și Occidentul știe asta, dar bogățiile acestei uriașe țări îi tentează pe nebunii care diriguiesc  globalismul”.
Occidentul îi apare lui Ilie Neacșu ca un ”animal hămesit, iar goliciunea burții sale lacome îl împinge într-o cursă fatală”.
”Vladimir Putin  și apropiații săi din sistemul militar privesc din turnurile Kremlinului la manevrele ieftine ale celor ce se dau democrați și umaniști - și un sentiment de milă îi cuprinde pe liderii Rusiei”, descrie publicistul român starea de veghe a Rusiei.
Dar, atenție – ”în orice clipă răbdarea Rusiei și Chinei poate fi curmată!”, avertizează Ilie Neacșu, traducând în demersurile politice internaționale: ”Toate încercările diplomaților ruși și chinezi de a rezolva pe cale pașnică disputele cu Vestul vor lua sfârșit și vor face loc  realismului militar ruso-chinez”.
Varga Judit - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
Ungaria îi dă peste nas Occidentului și ironizează dur Olanda și pe Soros
”Occidentul va sfârși ca nici un alt imperiu! Brusc și tragic!”, scrie Ilie Neacșu, dând exemplul noii situații de la Chișinău - ”De câteva zile, Occidentul își freacă palmele pentru cucerirea Basarabiei dintre Prut și Nistru”.
Ori, aici situația este văzută de publicistul român într-o cheie realistă: ”Moldova nu are bogății și este locuită, în cea mai mare parte, de  români-moldoveni, de ruși și alte etnii, care nu cred că acceptă cizme americane la Chișinău”.
”Sunt  dezamăgit de faptul că românii se lasă manipulați, mânați precum oile la strungă sau vitele spre abator”, scrie dur Neacșu, punând o întrebare cheie: ”Să nu fi văzut moldovenii umilința pe care o suportă cetățenii României, în propria lor țară?”.
Altfel spus - e greu de observat de la Chișinău că ”toate deciziile politice, militare, economice, financiare nu se iau la București, ci în sălașul decadenței și pierzaniei, UE?”.
Așa cum spuneam, o analiză fermă, onestă și dură, în stilul directorului celebrei publicații a anilor '90, Europa. Și o opinie care, în mare măsură, e împărtășită de mulți români.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0