Ministerul rus de Externe dă o nouă palmă ipocriziei britanice

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus nu pierde nici un prilej de a da în vileag ipocrizia occidentală atunci când vine vorba de chestiuni pe care le pretind sau le reproșează altora, dar nu le respectă nici ei!
BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, dă o nouă lecție orgoliului britanic – și demască ipocrizia cu care vorbesc despre drepturile omului. Oficialul se referă la raportul periodic despre drepturile omului în lume, publicat recent de autoritățile britanice.
Acest lucru făcut este pe fondul ”miilor de proteste din toată Marea Britanie în legătură cu noul proiect de lege „Despre poliție, criminalitate, sentințe și instanțe”, discutat în parlamentul țării”, atrage atenția Zaharova.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Rusia
Zaharova face praf MAE francez: ”Reînvie spiritul segregării neo-naziste în Europa”
”Legea este strict represivă și vizează în primul rând restrângerea drepturilor cetățenilor la întrunire pașnică și liberă exprimare”, consideră ambasadoarea rusă, arătând că Hashtag-ul #KilltheBill a devenit la fel de popular ca filmul lui Tarantino. Și, culmea, chiar și Amnesty International a criticat raportul, menționează Zaharova, comentând că nici măcar acești apărători ai drepturilor omului „fideli anglo-saxonilor” nu au putut rezista să ignore prevederile proiectului de lege.
”Dacă legea va intra în vigoare, puterile poliției britanice vor fi semnificativ sporite”, declară Zaharova, subliniind că vorbim de o extindere ”inadecvată” a acestora.
De exemplu, ”poliția va putea lua măsuri dacă va considera că s-a depășit „nivelul de zgomot permis”. Maria Zaharova consideră că astfel de formulări vagi indică două aspecte: ”fie nivelul extrem de scăzut al culturii juridice a parlamentarilor britanici - deoarece concepte atât de largi nu pot fi prescrise în legi, în special în acte restrictive - fie dorința deliberată a autorităților de a limita în mod semnificativ drepturile protestatarilor”.
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus atrage atenția că însăși Opoziția din Anglia crede, că ”în general, povestea cu proiectul de lege a mers prea departe”.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Rusia
Zaharova, despre campania electorală din Moldova și relațiile cu Chișinăul după alegeri
În acest sens, Zaharova o citează pe laburista Sarah Jones, care a declarat că ”esența protestelor este să fie zgomotoase”, iar limitarea acestui drept ”face ca întâlnirile să nu aibă sens”. 
Și ce dacă? – comentează ironic Zaharova, ”După cum se spune, „hai în liniște, hai cu voce joasă”.
De asemenea, legea a fost criticată de raportorul special al ONU și al Organizației pentru Drepturile Omului și Mediu, David Boyd, care a spus că proiectul de lege va ”restrânge spațiul pentru cetățenie”. Zaharova consideră această remarcă ”Moale, îngrijită, elegantă, dar totuși critică”.
Concluzia: ”Deci, în ciuda a mii de proteste în toată țara, în ciuda declarației opoziției, a criticilor apărătorilor internaționali ai drepturilor omului, a opiniei negative a experților ONU ... săptămâna trecută, actul a fost adoptat de camera inferioară a parlamentului britanic… fără amendamente!”, constată Zaharova.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Așa că, orice comentariu despre ”liberalismul” britanic este permis – asta reiese din comentariul bine informat și atent al purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe rus – care nu pierde nici un prilej de a da în vileag ipocrizia occidentală – și mai ales cea britanică! – atunci când vine vorba de chestiuni pe care le pretind sau le reproșează altora, însă ei nu le respectă.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0