Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova face praf MAE francez: ”Reînvie spiritul segregării neo-naziste în Europa”

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a reacționat dur după ce din Franța a venit un mesaj nefiresc în legătură cu vaccinurile produse în Rusia sau China – ”aduce mai mult cu responsabilitățile funcționale ale dr. Goebbels”.
BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Ambasadoarea Maria Zaharova reacționează după ce secretarul de stat la Ministerul francez de Externe, Clément Beaune, ”și-a exprimat regretul” că Grecia permite accesul pe teritoriul său turiștilor și pasagerilor vaccinați cu seruri anti-Covid produse în Rusia sau China.
MAE francez a declarat că ”Nu condamnăm Grecia, dar preferăm ca numai cele patru vaccinuri aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) să fie recunoscute în Europa”.
Maria Zaharova reacționează: ”Având în vedere că aceasta nu este prima astfel de declarație inacceptabilă a ministrului francez de Externe, nu este vorba despre opinia personală a unui amator, ci despre poziția politică a țării”.
Deci, vom vorbi într-un mod diferit, avertizează ambasadoarea rusă. Și chiar așa procedează!
”Condamnăm Franța pentru astfel de observații discriminatorii ale înaltului său oficial - care reînvie spiritul segregării neo-naziste în Europa”, scrie Zaharova, aducând argumente: ”Secretarul de stat al MAE francez nu este un virolog care să țină conferințe despre acest subiect statelor suverane, care leagă medicina de naționalitate – ceea ce aduce mai mult cu responsabilitățile funcționale ale dr. Goebbels”.
Maria Zaharova subliniază: ”Nu revine Ministerului francez de Externe să dicteze țărilor și popoarelor cu ce vaccinuri trebuie vaccinate”, scrie Zaharova.
Ambasadoarea rusă consideră că e vorba, de fapt, de o frustrare a MAE francez, pentru că Franța ”nu a reușit să-și dezvolte propriul vaccin” iar o mare companie a depus multe eforturi dar ”au eșuat”.
”Simpatizăm cu eșecul Franței”, comentează ironic Zaharova, completând în același stil cu o sugestie de discurs pentru Clément Beaune: ”Franța nu a reușit să-și producă vaccinul, îi invidiem pe toți cei care au putut, am primit sarcina și metodele de propagandă pentru a contracara succesul țărilor care au demonstrat lumii realizările științei lor”.
Și, o palmă de final pentru Clément Beaune și MAE francez: ”Spre deosebire de ministerul francez de Externe, șefa comitetului pentru vaccinuri anti-Covid francez, Marie-Paule Kieny, a anunțat recent că ea consideră eficient vaccinul rus Sputnik V".
”Ei bine, doar că Marie-Paule Kieny nu este o propagandistă, precum Clément Beaune, ci un virolog - directoare de cercetare a Institutului francez de cercetare medicală INSERM”, încheie Maria Zaharova replica sa dură.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0