Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Festival de zile mari la Chișinău: Evenimente artistice pentru toate gusturile

© Sputnik / Mihai CarausValentina Volontir
Valentina Volontir - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2021
Abonare
În perioada 14-17 iulie, în Capitală se desfășoară prima ediție a Festivalului „Te salut, Chișinău". Detalii despre programul evenimentelor am aflat de la Valentina Volontir, șefa Direcției Cultură a Consiliului municipal Chișinău.
Festival de zile mari la Chișinău: Zile pline de evenimente artistice - detalii
În acest an se desfășoară prima ediție a festivalului „Te salut, Chișinău”, cu ocazia celor 585 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Scopul evenimentului este de a promova cultura, valorile și patrimoniul cultural al Chișinăului, susține reprezentanta Primăriei Chișinău Valentina Volontir.
Virgil Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Podcasturi
Surprizele lunii iulie: Un festival de anvergură revine la Chișinău - detalii
Astfel, în perioada 14-17 iulie în Capitală se vor desfășura o serie de evenimente social-culturale pentru toți chișinăuienii. În cadrul activităților vor participa meșteri populari, colective artistice, cunoscuți interpreți, pictori, scriitori.
Serile Festivalului vor culmina cu proiecții de filme autohtone, în aer liber, în cele trei locații: strada pietonală Eugen Doga, Parcul „La Izvor” și Parcul „Valea Morilor”.
"Ne-am propus să promovăm mai multe genuri de artă și să implicăm cât mai multă lume din domeniul culturii. În fiecare zi, vor avea loc o serie de evenimente pentru copii și adulți. Astfel, de la ora 10:00, la filialele Bibliotecii Hajdeu vor avea loc întâlniri cu îndrăgiții scriitori și programe artistice pentru copii. În fiecare seară, cu începere de la ora 19:00, în mai multe locuri se vor desfășura concerte și spectacole pentru toți doritorii", a declarat pentru Sputnik Moldova Valentina Volontir.
Astfel, fiecare zi a Festivalului va avea diverse tematici. În data de 14 iulie, Festivalul va fi dedicat muzicii Jazz, 15 iulie - Chișinăul în tradiție populară, 16 iulie - Chișinăul muzicii clasice, iar în data de 17 iulie - Spectacol omagiu "Odă Chișinăului".
Totodată, în data de 17 iulie, începând cu ora 19:00, pe strada pietonală, va avea loc încheierea festivalului, iar cu această ocazia va avea loc și un concert. Pe scenă vor evolua: Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov”, Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, Cristofor Aldea-Teodorovici și Alex Calancea Band. 
Pentru a afla programul detaliat al tuturor evenimentelor organizate în perioada 14-17 iulie, accesați fișierul audio atașat.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0