Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Surprizele lunii iulie: Un festival de anvergură revine la Chișinău - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariVirgil Mărgineanu
Virgil Mărgineanu - Sputnik Moldova, 1920, 03.07.2021
Abonare
Luna iulie vine cu vești frumoase și mult așteptate. După o perioadă lungă de pauză, îndrăgitul proiect Seri de Cronograf revine la Chișinău.
Cronograf 2021: Filme proiectate gratuit în Capitală - detalii
În cea de-a doua lună de vară, în Capitală, urmează a fi proiectate o selecție de documentare, difuzate în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar CRONOGRAF.
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, directorul Festivalului CRONOGRAF, Virgil Mărgineanu, a precizat că în programul din acest an vor fi difuzate noile premiere de filme documentare, semnate de cineaștii din Republica Moldova.
"Filmele vor fi proiectate atât în cinematografe, cât și în spațiile deschise precum: pietonala Eugen Doga, parcul Alunelul și parcul Valea Trandafirilor. Deocamdată, nu cunoaștem dacă vom ajunge și în alte localități din țară, dar ne propunem acest lucru", a declarat Virgil Mărgineanu.
Festivalul este organizat începând cu anul 2001 și este un proiect unic pentru Republica Moldova, lansat pentru antrenarea, implicarea şi diseminarea culturii în societate şi pentru suplinirea lipsei cinematografelor din localitățile Republicii Moldova. În 2020, Festivalul CRONOGRAF nu s-a desfășurat din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei COVID-19.
Intrarea la proiecții este liberă pentru toți doritorii.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0