Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ungaria nu dă nici un pas înapoi în fața UE – VREA „rol cheie” în Europa

© Photo : Facebook / Varga JuditVarga Judit
Varga Judit - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Spre deosebire de România care acceptă orice umilință din partea Bruxellesului, Ungaria își afirmă poziția și vrea un rol cheie.
BUCUREȘTI, 12 iul – Sputnik. Ministrul de Justiție de la Budapesta, Judit Varga, transmite un mesaj clar: ”Ungaria este în fruntea gândirii comune asupra viitorului Europei!”.
Брифинг президента Молдовы Майи Санду - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Republica Moldova
Sandu vrea ca Moldova să meargă pe calea Ucrainei? - Mai rău decât furtul miliardului
”Țara noastră a fost prima dintre statele membre care a lansat această gândire comună (colectivă) asupra viitorului continentului nostru și, cu aproape 80 de evenimente înregistrate, a reușit să își păstreze locul al treilea de la începutul seriei de conferințe”, arată ministrul maghiar.
Judit Varga subliniază că Ungaria a avut mereu o ” gândire serioasă” asupra Europei – ”nu am avut niciodată vreun dubiu în această privință, iar dezbaterile din ultimii ani au demonstrat asta”.
De aceea, gândirea promovată de Budapesta nu este demnă și critică, nu numai aprobatoare:
”Recunoaștem și subliniem nu numai punctele forte ale Europei, ci și provocările cu care se confruntă și potențialele amenințări la adresa continentului nostru”, scrie Judit Varga într-un mesaj adresat atât maghiarilor, cât și Europei.
Comitetul Consultativ Independent Anticorupție  - Sputnik Moldova, 1920, 07.06.2021
Republica Moldova
Maia Sandu a adus comisari străini în Moldova - Când încep arestările
În acest context, Judit Varga spune clar – „vom continua activitatea constructivă, deoarece obiectivul nostru principal este de a-i face pe unguri să joace un rol cheie în dialogul sincer asupra Europei”.
”Este important ca noi, ungurii, să putem spune clar în ce fel de Europă dorim să trăim”, scrie Judit Varga.
Întrebare – oare conducerea de la București de ce nu le propune românilor să spună cu curaj, așa ca ungurii, în ce fel de Europa vor să trăiască? Și nu doar să le spună românilor – ”Bruxelles a spus”!
Nu, România este țara în care se desființează instituții pentru că a spus o Comisie sau alta, ori, se închid mine pentru că vrea Bruxelles – sau se acceptă prozelitism sexual în școli la impunerea aceluiași stăpân european.
Da, diferențe uriașe între România și Ungaria, oricât ne-ar durea asta.
Fluxul de știri
0