Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: Medicii din Moldova au extras o tumoare de 15 kilograme - Video

© Sputnik / Варвара Гертье / Accesați arhiva multimediaOperație, medici, intervenție chirurgicală
Operație, medici, intervenție chirurgicală - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Un bărbat de 54 de ani a ajuns pe masa de operație cu o tumoare de tocmai 15 kilograme în zona abdominală. Medicii din cadrul Spitalului Clinic Republican au reușit să extragă tumoarea. 
CHIȘINĂU, 13 iul - Sputnik. Nu avea simptome și nu-l durea nimic, până nu a observat un disconfort în zona abdominală și a decis să meargă la medic. Un bărbat de 54 de ani a fost operat, iar din abdomenul acestuia medicii au extras o tumoare de dimensiuni foarte mari, mai exact de peste 40 de centimetri și cu o greutate de 15 kilograme.
Sorin Barat - Sputnik Moldova, 1920, 28.07.2018
Societate
Premieră pentru Moldova! Intervenția chirurgicală care va salva mii de vieți
Șefului Catedrei Chirurgie nr.4 din cadrul Spitalului Clinic Republican, Sergiu Ungureanu, a menționat că acest tip de cancer poate trece fără simptome și poate ajunge la dimensiuni foarte mari.
„A fost posibilă tăierea completă a tumorii, cu înlăturarea ei completă, cu păstrarea practic integrală a tuturor organelor, cu excepția splinei. Ea a fost sacrificată”, a menționat Sergiu Ungureanu.
Pacientul a mărturisit că nu simțea nici durere și recunoaște că s-a adresat tardiv la specialist. 
„Pe partea stângă aveam o umflătură. Eu deodată am înțeles că e o balonare, așa o umflătură destul de mare. Domnul profesor mi-a spus că operația a trecut greu, dar cu rezultate foarte bune. Acum mă simt foarte bine”, a spus pacientul.
Diana Eșanu - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2020
Republica Moldova
Medic cardiolog către pacienți: Nu renunțați la medicamente
Bărbatul a menționat că, deși peste ceva timp a apărut un disconfort în abdomen, el nu s-a adresat la medic din motiv că îi era frică se infecteze cu noul coronavirus. Doctorul a explicat că în pandemie s-au ciocnit cu mai multe cazuri grave, pe motiv că pacienții s-au temut să vină la spital, dar a precizat că asemenea maladii nu suportă amânare. 
„Pandemia de COVID-19 și-a lăsat amprenta și la această categorie de pacienți. Au stat la domiciliu mai mult de un an de zile și au venit la serviciul de chirurgie cu o tumoare gigantică, o tumoare foarte mare, este un caz depășit. Trebuie să înțelegem cu toții că odată cu venirea pandemiei, oamenii nu au încetat să se îmbolnăvească de alte maladii, inclusiv de cele chirurgicale, care necesită intervenții și nu pot fi amânate pe o durată îndelungată”, a conchis doctorul. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0