Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medic cardiolog către pacienți: Nu renunțați la medicamente

© Photo : Facebook / Diana EșanuDiana Eșanu
Diana Eșanu - Sputnik Moldova
Abonare
Pe reţelele de socializare au apărut mai multe informaţii false precum că cei care au unele probleme ce ţin de funcționarea inimii ar trebui să renunţe la medicamente. Cardiologul Diana Eșanu dezminte aceste zvonuri și vine cu câteva recomandări.
Medic-cardiolog către pacienți: Nu renunțați la medicamente

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", medicul-cardiolog Diana Eșanu a menționat că de la începutul pandemiei au circulat zvonuri precum că cei care au unele probleme ce ţin de activitatea inimii ar trebui să renunţe la medicamente.

Specialistul spune că unele persoane au renunța în totalitate la preparate, iar în rezultat numărul celor care acuză complicații ale bolii a crescut simțitor.

Luminița Suveică - Sputnik Moldova
Medic: Bolile netransmisibile pot fi prevenite – iată cum
"S-a demonstrat științific că renunțarea la aceste preparate duce la acutizarea bolilor și înrăutățirea stării pacienților. Aceștia trebuie să continue să administreze preparatele antihipertensive sau cele legate de sistemul cardiovascular pentru a menține o stare normală și a nu ajunge la acutizări", a subliniat medicul-cardiolog.

În paralel cu tratamentul medicamentos, pacienții trebuie să adopte și un stil de viață sănătos: efort fizic moderat, alimentație echilibrată, evitarea stresului și un regim de somn de 7-8 ore pe zi.

Diana Eșanu susține că vârsta este un factor important de risc în dezvoltarea bolilor cardiovasculare, iar odată cu înaintarea crește și riscul apariției de boli cardiovasculare. Cu toate acestea, sunt și unele obiceiuri proaste pe care oamenii le au pe parcursul vieții, neconștientizând impactul acestora asupra stării de sănătate.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0