Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cristoiu, remarcă genială despre Rusia după alegerile din Moldova

© Photo : Facebook / Ion CristoiuIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
Ion Cristoiu a analizat atât rezultatul alegerilor din Moldova, dat mai ales reacțiile din România la adresa Rusiei, după victoria grupării Maiei Sandu.
BUCUREȘTI, 13 iul – Sputnik. Celebrul jurnalist Ion Cristoiu a analizat rezultatul alegerilor din Republica Moldova în contextul reacțiilor din România care vizează… Rusia.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Politică
Ministerul rus de Externe a comentat rezultatele alegerilor din Moldova
Cristoiu îi ironizează pe cei care afirmă că Rusia a stat în spatele lui Dodon și că Maia Sandu ar fi învins ”Rusia” – cea despre care, aceleași personaje care comentează azi spuneau că a influențat alegerile din SUA! 
”Cică Rusia a influențat alegerile din S.U.A.. De ce nu le-a influențat și pe cele din Moldova?”, reacționează Ion Cristoiu.
Celebrul jurnalist aduce aminte că, până acum ”în scrierile lui Radu Tudor, Iulian Chifu și alții, Rusia era un căpcăun, a intervenit în alegerile din SUA și a făcut să câștige Trump, e pregătită să intervină în Germania…”.
”Păi, dacă Rusia a influențat alegerile din SUA, cum de nu a reușit să influențeze alegerile din Republica Moldova?”, spune Cristoiu în ”Jurnalul” său video.
Cristoiu consideră că alegerile din Moldova sunt o dovadă despre cât de mult s-a mințit în legătură cu intervențiile Rusiei în alegeri.
”Eu spun, în cazul de față, Rusia nici nu și-a dat osteneala - nici nu avea alți oameni. Eu cred că Dodon mai mult se dădea om de-al rușilor decât era om al rușilor”, spune jurnalistul.
Mai mult, Cristoiu consideră că strategia cea mai bună este să lași pe cineva să ia puterea, pentru a arăta de ce e capabil cu adevărat, prin fapte, nu prin declarații.
”Nu văd de ce Rusia să se fi opus să ia Maia Sandu toată puterea – nimic nu e mai periculos decât să preiei toată puterea”, spune Cristoiu. ”Înainte lumea punea toate pe seama lui Putin. Acum vor pune pe seama UE”.
Celebrul jurnalist a făcut o paralelă cu situația din România a anilor 1 996-2 000, când preluarea întregii puteri de către CDR a fost ”un eșec” care a permis revenirea PDSR – PSD în forță, în 2 000.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Rusia
Zaharova face praf MAE francez: ”Reînvie spiritul segregării neo-naziste în Europa”
”Rusia NU a fost interesată”, subliniază Cristoiu, comentând declarațiile dure ale unui parlamentar rus (din partidul lui Jirinovski) precum că ”asta nu contează – acolo contează ce declară Putin”.
Pe de altă parte, Cristoiu atrage atenția că partidele pro-unioniste au luat ”0 și ceva”.
”Maia Sandu a fost deșteaptă”, spune Cristoiu, arătând că aceasta nu a dus o campanie clară legată de est sau vest. ”Ea s-a adresat unor chestiuni strict interne, corupți, moguli…”.
Ion Cristoiu mărturisește: ”Maia Sandu NU este o unionistă. Ea va elimina pe toți cei din România care și-au băgat coada – și va trata direct ca Merkel și puterile Europei”.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0