Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care va fi soarta PSRM după scrutinul parlamentar anticipat?

© Sputnik / Mihai CarausRoman Mihăeș
Roman Mihăeș  - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Abonare
În cadrul emisiunii "ATITUDINI", analistul politic Roman Mihăeș a vorbit despre viitorul PSRM și ce s-ar putea întâmpla cu acest partid, după alegerile parlamentare anticipate din data de 11 iulie curent.
Care va fi soarta PSRM după scrutinul parlamentar anticipat?
Analistul politic Roman Mihăeș a precizat că în urma desfășurării alegerilor parlamnetare există două scenarii pe care le vede cu privire la acțiunile ulterioare a Partidului Socialiștilor.
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2021
Politică
Când vor fi validate alegerile și va avea lor prima ședință a noului Parlament
"Scenariul A este că Partidul Socialiștilor probabil că se va eroda, divizându-se în două sau trei fracțiuni. Nu exclud că dacă Igor Dodon nu-i cedează locul lui Ion Ceban, așa cum vor mai mulți socialiști, atunci ar putea să apară fracțiunea lui Ceban, dar nu imediat, poate într-un an sau doi. Atunci fracțiunea lui Ceban va încerca să preia partidul, probabil că nu-i va reuși, și atunci se vor separa în două, trei grupări, care deja nimeni nu cunoaște cum vor evolua mai departe. Varianta B: se va reuși totuși un consens la nivelul liderilor și se va face o fuziune cu PCRM", a opinat analistul politic. 
Mai mult, Mihăeș susține că dacă se va reuși formarea unui partid mare de stânga între PSRM și PCRM, atunci atât socialiștii, cât și comuniștii ar putea să se recupereze și să revină în forțe pe arena politică.
Expertul este de părere că partidele de stânga au nevoie de o reformă profundă, de o regândire a tacticilor și a acțiunilor. 
Precizăm că în urma scrutinului parlamentar doar trei partide vor ajunge în noul Legislativ. Este vorba despre PAS, care a acumulat 52,80%, BECS - 27,17% și Partidul Politic „ȘOR” cu 5,74 la sută.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0