Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegerile pot fi considerate valide: O treime dintre alegători s-au prezentat la urne

© Sputnik / Mihai CarausВыборы в парламент Молдовы 2021
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alegerile parlamentare anticipate pot fi considerate valide, având în vedere că o treime dintre alegători și-au exercitat deja dreptul la vot.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Peste 33% dintre cetățenii înscriși în listele electorale s-au prezentat până la această oră la secțiile de votare, ceea ce înseamnă că scrutinul parlamentar anticipat poate fi considerat valid.
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Șeful statului a votat: Ce a declarat Sandu când a ieșit din secție
Secțiile de votare vor fi deschise până la 21:00. După caz, activitatea lor va fi prelungită cu cel mult 2 ore pentru a le permite alegătorilor care stau la coadă la secția de votare respectivă să-și realizeze dreptul la vot.
După încheierea votării și numărarea voturilor, dar nu mai târziu de 18 ore după închiderea secțiilor de votare, se va completa formularul special pentru numărarea voturilor, se vor verifica datele din acesta și se va întocmi procesul verbal privind rezultatele votării. Până la 20 iulie 2021 inclusiv, Comisia Electorală Centrală va transmite către Curtea Constituțională documentele electorale privind organizarea şi desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și rezultatele totalizării voturilor pe țară. Până la 25 iulie 2021 inclusiv, Înalta Curte va confirma sau infirma legalitatea alegerilor Parlamentului Republicii Moldova, va valida mandatele deputaților aleși și va confirma lista candidaților supleanți.
Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Fiul mai mare al lui Dodon a votat pentru prima dată și a vorbit cu presa: Ce a declarat
Ulterior, Curtea Constituțională va transmite Parlamentului procesul verbal cu privire la rezultatele alegerilor, însoțit de avizul Curții Constituționale și hotărârea privind validarea mandatelor de deputat. Moldovenii aleg astăzi deputații care vor constitui Parlamentul de legislatura a XI-a.
Acest scrutin este organizat anticipat după ce Parlamentul de legislatura a X-a a fost dizolvat de președintele țării Maia Sandu. Decretul de dizolvare a fost semnat de Sandu pe 28 aprilie.
Pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0