Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful statului a votat: Ce a declarat Sandu când a ieșit din secție

© Sputnik / Mihai Caraus Выборы в парламент Молдовы 2021
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exercitat dreptul la vot. Ea a declarat că a votat pentru un Parlament cinstit.
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Șeful statului a mers la secția de vot pentru a alege viitorul Parlament al țării. Maia Sandu a făcut ulterior declarații pentru presă în care a menționat că  votat pentru un parlament care va lucra în folosul cetățenilor. 
TELEGRAMMMM "{$url}"
„Este o zi importantă pentru că azi cetățenii se pot elibera de hoți, pot să voteze pentru un Parlament cinstit. (...) Parlamentul este cel care votează legi și de felul în care vom vota, depinde și ce legi vom avea. Am votat pentru un Parlament cinstit cu care să pot lucra împreună cu Parlamentul, cu Guvernul, pentru cetățeni. (...) De decizia de astăzi depinde cât de repede vom ajunge să construim o țară bună pentru toți, aici, în Republica Moldova”, a declarat Maia Sandu. 
 Выборы в парламент Молдовы 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2021
Politică
Președintele PAS Igor Grosu și-a exercitat dreptul la vot
Maia Sandu a declarat că a primit semnale de acțiuni care pot să compromită procesul de alegeri.
„Îndemnul meu este, în special către toți cei care sunt angajați din partea statului, pentru a asigura condiții corecte și libere în aceste alegeri. să-și facă treaba bine, pentru că altfel o să fie sancțiuni”, a mai precizat șeful statului. 
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Precizăm că pentru validarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate, este necesar să se prezinte la vot cel puțin o treime dintre alegătorii înscriși în listele electorale. Până la ora 11:00, au votat peste 18% dintre alegători. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0