Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin i-a pus lui Biden în față adevărul: Va suporta SUA?

© Sputnik / POOL / Mikhail Metzel / Accesați arhiva multimediaВстреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве
Встреча президентов России и США В. Путина и Дж. Байдена в Женеве - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președinții Rusiei și Statelor Unite au avut o conversație telefonică în cadrul căreia au fost abordate teme importante – iar Vladimir Putin i-a pus în față lui Joe Biden un adevăr extrem de important în context, dar ”ignorat” de partea americană.
BUCUREȘTI, 10 iul – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut ieri o conversație telefonică cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden.
În principal, conversația a continuat dialogul privind securitatea informațiilor și combaterea criminalității informatice, început la summitul ruso-american de la Geneva.
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 01.07.2021
Rusia
Putin dă o lecție de suveranitate și demnitate în fața aroganței și sancțiunilor arbitrare
Conversația a inclus un aspect important, pe care partea americană pare a-l ignora: în contextul rapoartelor recente referitoare la ”o serie de atacuri cibernetice presupuse efectuate de pe teritoriul Rusiei”, Vladimir Putin a menționat că, ”în ciuda disponibilității părții ruse de a suprima în comun manifestările criminale în spațiul informațional, în ultima lună NU au fost primite cereri de la departamentele competente din SUA pe aceste probleme”.
Informația este transmisă de Președinția Federației Ruse, care menționează că Vladimir Putin a făcut, în același dialog telefonic, o observație esențială:
Și anume că, ținând cont de amploarea și gravitatea provocărilor din acest domeniu, ”interacțiunea dintre Rusia și Statele Unite ar trebui să fie permanentă, profesională și nepolitizată, să se desfășoare utilizând canale specializate de schimb de date între structurile de stat autorizate”.
Această interacțiune ”permanentă, profesională și nepolitizată” Rusia - SUA se poate derula ”în cadrul mecanismelor juridice bilaterale, precum și în conformitate cu prevederile dreptului internațional”, a arătat președintele rus.
”Liderii au subliniat necesitatea unei cooperări substanțiale și constructive în domeniul securității cibernetice, continuarea contactelor relevante”, transmite Președinția Federației Ruse.
Tot în cadrul conversației s-a discutat despre situația din, ”cu accent pe aspectele umanitare”.
”Ambele părți au evaluat pozitiv coordonarea eforturilor întreprinse de Rusia și Statele Unite în această privință, inclusiv în cadrul Consiliului de Securitate al ONU”, transmite Kremlinul.
În același dialog la cel mai înalt nivel, președintele Vladimir Putin a ținut să exprime sincere condoleanțe pentru consecințele tragice ale prăbușirii clădirii rezidențiale din Surfside, Florida, care a provocat numeroase victime, transmite Președinția Federației Ruse.
***
Revenind la adevărul pe care Vladimir Putin i l-a spus în față lui Joe Biden - ”în ciuda disponibilității părții ruse de a suprima în comun manifestările criminale în spațiul informațional, în ultima lună NU au fost primite cereri de la departamentele competente din SUA pe aceste probleme” – ei bine, ce rezultă de aici?
Прямая линия с президентом РФ Владимиром Путиным - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2021
Rusia
Putin, despre al treilea război mondial
Că este un adevăr pe care oficialii americani par a-l ignora – și mai ales despre care nu informează presa internațională – ci furnizează tot felul de alegații despre ”implicarea Rusiei” și ”atacuri cibernetice din Rusia”.
Să nu uităm că, în istoricul SUA, există precedentul criminal al atacului cibernetic contra Iranului, sub președinția democratului Obama – Operațiunea ”Olympic Games” împotriva facilităților nucleare (energetice!) ale Iranului de la Natanz.
Atunci, numai un efort internațional, condus în principal de rușii de la Kaspersky și americanii de la Symantec, a evitat un dezastru. Oare Joe Biden și actuala administrație democrată uită ce s-a întâmplat în perioada (democrată) Obama?
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0