Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția a înregistrat mai multe încălcări în campania electorală: Care sunt acestea

© Sputnik / Anatolii KiriakInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Abonare
Peste 130 de încălcări au fost admise de unii concurenți în cadrul campaniei electorale. Oamenii legii documentează cazurile, iar persoanele vinovate vor fi sancționate. 
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Poliția a făcut bilanțul campaniei electorale și a anunțat într-un briefing câte încălcări au fost admise în perioada campaniei.
Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2021
Politică
Stop campania electorală: Ce este interzis în ziua tăcerii
Astfel, potrivit șefului adjunct al Inspectoratului General al Poliției Marin Maxian, în campania electorală au fost înregistrate peste 130 de încălcări. Cele mai multe sunt legate de conflictele dintre concurenții electorali și punerea afișelor în locurile neautorizate pentru aceasta. 
„37 de cazuri se referă afișajul electoral în locurile neautorizate, zece cazuri de agitație electorală cu încălcarea regulilor prestabilite, 26 de încălcări cu privire la întruniri și anume, nerespectarea cerințelor stabilite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, regulile anti-COVID. 11 cazuri au fost înregistrate de deteriorare a afișajului electoral, patru cazuri când APL-ul nu a permis întrunirile, fiind sesizați de către unii concurenți electorali, și alte 47 de cazuri care vizează huliganism, apariție în stare de ebrietate, conflicte și altele, care au fost admise în această perioadă”, a precizat Marin Maxian.
Maxian a precizat că în 19 cazuri a fost încheiată cercetarea pe motiv că nu au fost întrunite elementele încălcării, în 50 de cazuri au fost pornite proceduri contravenționale, iar în 20 de cazuri persoanele vinovate au fost sancționate.
Dorin Cimil - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
Cum se va descurca CEC fără milioanele promise de Guvern pentru alegeri: Ce spune Cimil
Șeful adjunct al IGP a făcut referire și la ziua tăcerii. El a menționat că deși legislația prevede că interdicția de a face agitație electorală nu se referă la informațiile deja plasate pe Internet și pe afișele expuse anterior, există totuși excepții. 
„Excepție fac afișele statice care au fost plasate până la ziua de ieri, acele momente care apar pe panourile electronice, pe rețelele de socializare însă mesajele care sunt plasate pe unitățile de transport, de orice categorie, ale concurenților electorali, care au fost autorizate în conformitate cu legislația electorală, deplasarea acestora, mobilitatea acestora, prezența acestora în anumite spații se consideră agitație electorală”, a precizat șeful adjunct al IGP. 
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0