Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum se va descurca CEC fără milioanele promise de Guvern pentru alegeri: Ce spune Cimil

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Cimil
Dorin Cimil - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil a explicat cum se va descurca CEC la organizarea alegerilor fără banii promiși de Guvern.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate au fost redirecționate sume de bani din economiile făcute de Comisia Electorală Centrală din cei 70 de milioane de lei primiți de la Guvern pentru organizarea scrutinului. Asta în condițiile în care Guvernul interimar trebuie să mai transfere către CEC peste 22 de milioane de lei solicitați de Comisie. Însă din lipsă de cvorum, ședința Guvernului în cadrul căreia urma să fie aprobată hotărârea privind acordarea acestei sume de bani nu a avut loc. Astfel, bani s-ar putea să ajungă la CEC, cel mai probabil, după alegerile din data de 11 iulie. 
Prezentarea de către Comisia Electorală Centrală a rezultatelor preliminare oficiale privind desfășurarea alegerilor prezidențiale - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Republica Moldova
Atenționarea CEC: Este ultima zi în care mai putem face asta
„Acești bani au fost repartizați pentru plata funcționarilor electorali. Cred că vom avea nevoie de acei bani către sfârșitul lunii iulie începutul lunii august, când vor fi totalizate toate activitățile de către birourile electorale”, a explicat Cimil. 
De cealaltă parte, premierul interimar Aureliu Ciocoi a declarat că nu se știe deocamdată dacă astăzi va avea loc sau nu ședința Guvernului la care ar urma să fie aprobată alocarea a 22,4 milioane de lei Comisiei Electorale Centrale.
„Suntem în proces de verificare a posibilității de atingere a cvorumului în ședința de astăzi a Guvernului. Încă nu am toată informația referitor la acest subiect, dar facem tot posibilul. Cum am declarat în mod oficial – sau adoptăm o hotărâre de Guvern până la data alegerilor sau, garantat, imediat după alegeri Guvernul este obligat să acopere necesitatea financiară a CEC”, a menționat Ciocoi. 
Amintim că ședința Guvernului în cadrul căreia urma să fie abordat subiectul privind alocarea a 22,4 milioane de lei Comisiei Electorale Centrale nu a avut loc din lipsa de cvorum. La acea ședință au fost prezenți doar Ciocoi și bașcanul Irina Vlah.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0