Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un soldat rus de menținere a păcii a avut de suferit în timpul acțiunii AUR la Varnița

© Sputnik / Mihai CarausАкция AUR в Варнице
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Noile provocări din zona de securitate sunt discutate la o ședință de urgență a Comisiei Unificate de Control.
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Societate
Reprezentanții Tiraspolului în CUC spun că nu sunt înțeleși de colegii din Chișinău
În ajun unioniștii au organizat o acțiune la Varnița. Protestatarii au provocat un conflict cu grănicerii transnistreni. Reprezentanții delegației transnistrene în cadrul CUC au menționat că adepții Uniri au decis să-l captureze pe unul dintre grăniceri transnistreni.
"Soldații ruși de menținere a păcii au intervenit în această altercație, printre ei se afla comandantul militar al orașului Bender. În loc să oprească provocările, unioniștii l-au lovit de mai multe ori în față și în trunchi", scrie canalul de Telegram "Мир на Днестре".
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Expert: Prin acțiunile sale, AUR sprijină separatismul
Incidentul a fost discutat la o reuniune de urgență a CUM. Liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, a reacționat la această situație pe canalul să de Telegram.
"Am audiat raportul copreședintelui CUC din partea Transnistriei cu privire la incidentul de ieri din Varnița. Oleg Beliakov a spus că, în cadrul ședinței de urgență, au discutat despre un miting al unioniștilor moldoveni, despre o încercare de capturare a unui ofițer al serviciului de frontieră transnistrean și despre folosirea forței împotriva unui reprezentant al Ministerului Apărării al Federației Ruse - comandantul militar Bender. Țin situația sub control", - a scris Krasnoselski.
Chestiunea acestei provocări în Zona de Securitate este discutată deja a doua zi în cadrul CUC.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0