Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reprezentanții Tiraspolului în CUC spun că nu sunt înțeleși de colegii din Chișinău

© Sputnik / Mihai CarausАкция AUR в Варнице
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Acțiunea care a avut loc la hotarul administrativ cu regiunea transnistreană și a fost organizată de partidul proromânesc AUR a provocat tensiuni între cele două maluri ale Nistrului.
CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Joi, 8 iulie, se desfășoară ședința Comisiei Unificate de Control, în urma acțiunii partidului unionist AUR, care a avut loc în vecinătatea punctului de control Varnița-Tighina și mai că nu a provocat violențe.
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Expert: Prin acțiunile sale, AUR sprijină separatismul
„În prezent, în zona punctului de control, constatăm o concentrație a organelor de drept din partea moldovenească și au fost consolidate și echipele organelor de drept din partea Transnistriei.
Vedem că acțiunile acestei categorii de cetățeni poartă un caracter provocator. Acestea urmăresc incitarea la conflict, insultarea oamenii legii care slujesc acolo, ceea ce destabilizează foarte mult situația în Zona de Securitate".
Beliakov a menționat că conducerea regiunii transnistrene apreciază încercările părții ruse de a normaliza relațiile dintre cele două maluri ale Nistrului, inclusiv în această situație specială. În același timp, potrivit lui, Transnistria „nu găsește înțelegere în persoana colegilor noștri moldoveni”, care, potrivit lui Beliakov, încă refuză să examineze situația creată.
Акция AUR в Варнице - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Noi provocări la Varnița - Opinia părții ruse
"Există riscul unor consecințe regretabile atunci când una dintre părți nu reacționează la ceea ce se întâmplă. Vedem că acțiunile acestor cetățeni sunt clar planificate, ei au textele pregătite din timp, acțiunile lor sunt îndreptate împotriva misiunii de menținere a păcii, împotriva trupelor ruse care se află pe malurile Nistrului.
Și așa stând lucrurile, noi nu putem fi calmi. Pentru a menține o anumită paritate și stabilitate a muncii noastre, trebuie să întreprindem acțiuni pentru a găsi soluții comune în cadrul CUC", a spus Beloakov.
Reprezentanții Biroului pentru Reintegrare au anunțat pentru Sputnik Moldova că reprezentanții Chișinăului participă la ședința Comisiei unificate de Control.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0