Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tulpina Delta și Delta plus bântuie și în țara noastră? Ce spun specialiștii

© Sputnik / OsmatescoNina Revenco
Nina Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Situația pandemică în unele state se complică din cauza noilor tulpini ale coronavirusului. Autoritățile din țara noastră au trimis mai multe probe la un laborator internațional pentru a verifica dacă în Republica Moldova sunt atestate noile tulpini.
Tulpina Delta și Delta plus bântuie și în țara noastră? Ce spun specialiștii
În cadrul emisiunii "Logica Puterii, coordonatoarea Programului Național de Imunizări și a Grupului de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, Ninel Revenco, a menționat că în luna iunie autoritățile au expediat la un laborator din străinătate mai multe probe și din fericire rezultatele au arătat că în țara noastră nu au fost înregistrate alte tulpini ale COVID-19, decât tulpina clasică Alfa.
Pacient intubat la un spital pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 în Franța - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2021
Societate
Lambda, noua variantă ajunsă în Europa, este mai contagioasă decât Delta?
La începutul lunii iulie, țara noastră a mai expediat alte probe, iar acum autoritățile sunt în așteptarea rezultatelor.
"De fapt, nu trebuie să așteptăm rezultatele acestor mostre, pentru că indiferent de tulpina care va fi, precauția trebuie să fie aceeași. Este responsabilitatea noastră de a purta masca în spațiile închise, de a dezinfecta mâinele și a respecta distanța fizică", a precizat pentru Sputnik Moldova Ninel Revenco.
Mai mult, specialistul a îndemnat populația să se vaccineze pentru a putea scăpa mai repede de COVID-19 și a subliniat că toate vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente, incluse în lista Organizației Mondiale a Sănătății, sunt eficiente și împotriva tulpinii Delta.
De precizat că în țările vecine deja sunt înregistrate cazuri de infectare cu tulpina indiană.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0