Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dodon cheamă la protest după decizia de a reduce secțiile de votare pentru transnistreni

© Sputnik / Mihai CarausМарш сторонников Блока коммунистов и социалистов
Марш сторонников Блока коммунистов и социалистов - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Igor Dodon cheamă oamenii la protest după ce Curtea de Apel a luat decizia de a micșora numărul de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Președintele PSRM, Igor Dodon, cheamă oamenii la protest după ce Curtea de Apel a decis joi seara să reducă numărul de secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 41 la 12. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii "Igor Dodon răspunde".
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Politică
CEC va contesta la CSJ decizia de a micșora numărul de secții pentru stânga Nistrului
"Eu îndemn susținătorii Partidului Socialiștilor, Comuniștilor și pe toți care sunt de acord cu decizia noastră să vină astăzi la ora 12:00 la sediul central al Curții Supreme de Justiție", a declarat președintele PSRM.
Dodon spune că decizia Curții de Apel de a reduce numărul de secții pentru transnistreni este împotriva procesului democratic din țara noastră.
"Este o decizie criminală aș spune. În premieră în toată perioada de la independență se închid secții de votare cu două zile înainte de alegeri", a spus Dodon.
Amintim că joi seara Curtea de Apel Chișinău a decis să reducă numărul secțiilor de votare destinate cetățenilor din stânga Nistrului. Astfel, alegătorii din regiunea transnistreană ar putea să voteze doar în 12 secții de votare, și nu 41, cum a decis anterior de Comisia Electorală Centrală. 
„Se anulează parțial actul administrativ normativ în partea anexei de la punctul 1din Hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.4965 din 05 iunie 2021 cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, modificată prin Hotărârea nr.4999 pentru modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr.4965 din 5 iunie 2021 cu privire la organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, în partea ce depășește numărul de 12 secții de votare”, este precizat în Hotărârea Curții.
Ольга Чеботарь - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Olga Cebotari: Reintegrarea nu se face prin ură și divizarea oamenilor în buni și răi
Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a criticat dur decizia Curții de Apel. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa Biroului Politici de Reintegrare scrie că prin astfel de acțiuni cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt discriminați și sunt lipsiți de dreptul la vot.
„Urât, foarte urât. Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare că unii politicieni au uitat că malul stâng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și prin divizarea oamenilor în buni și răi. Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot. În calitate de Viceprim-ministru pentru Reintegrare în exercițiu, regret că asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, scrie Cebotari.
Fluxul de știri
0