Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC va contesta la CSJ decizia de a micșora numărul de secții pentru stânga Nistrului

© Sputnik / Miroslav RotariCurtea Supremă de Justiție
Curtea Supremă de Justiție - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Comisia Electorală Centrală va depune recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva micșorării numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană.
CHIȘINĂU, 9 iul - Sputnik. Comisia Electorală Centrală a depus recurs la Curtea Supremă de Justiție împotriva deciziei de ieri a Curții de Apel Chișinău de a micșora numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 41 la 12. Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Dorin Cimil, într-o conferință de presă privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. 
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Curtea de Apel a decis reducerea secțiilor de votare pentru cei din stânga Nistrului
„Am primit doar partea rezolutivă a deciziei Curții de Apel Chișinău, se analizează și credem ca va fi supusă și recursului pentru a vedea în ce constă rațiunea instanței de judecată pentru anularea în parte a hotărârii CEC. Credem că atunci când vom primi partea motivată vom înțelege care au fost argumentele Cuții de Apel să anuleze deciziile anterioare ale CEC”, a precizat Dorin Cimil.
Curtea de Apel Chișinău a decis ieri reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 41 la 12.
Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a criticat decizia Curții de Apel. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa Biroului Politici de Reintegrare scrie că prin astfel de acțiuni cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt discriminați și sunt lipsiți de dreptul la vot.
„Urât, foarte urât. Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare că unii politicieni au uitat că malul stâng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și prin divizarea oamenilor în buni și răi. Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot. In calitate de Viceprim-ministru pentru Reintegrare în exercițiu, regret că asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, scrie Cebotari. 
La rândul său, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că cel mai probabil astăzi ar putea fi organizate proteste. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0