Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Olga Cebotari: Reintegrarea nu se face prin ură și divizarea oamenilor în buni și răi

© Photo : Miroslav RotariОльга Чеботарь
Ольга Чеботарь - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Abonare
Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a reacționat la decizia Curții de Apel de a reduce numărul secțiilor de votare pentru cetățenii din stânga Nistrului.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Vicepremierul pentru Reintegrare, Olga Cebotari, a criticat decizia Curții de Apel de a reduce numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa Biroului Politici de Reintegrare scrie că prin astfel de acțiuni, cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot.
Выборы президента 2016 второй тур  - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Politică
Curtea de Apel a decis reducerea secțiilor de votare pentru cei din stânga Nistrului
„Urât, foarte urât. Și noi vorbim despre reintegrarea țării? Se pare că unii politicieni au uitat că malul stâng este parte a Republicii Moldova. Stimați politicieni, reintegrarea nu se face prin ură și prin divizarea oamenilor în buni și răi. Îmi pare rău ca cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului sunt supuși la discriminare și sunt lipsiți de dreptul la vot. In calitate de Viceprim-ministru pentru Reintegrare în exercițiu, regret că asemenea decizii sunt luate într-un stat democratic”, scrie Cebotari. 
Amintim, Curtea de Apel Chișinău a decis să reducă numărul secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului de la 44 la 12. Comisia Electorală Centrală urmează să decidă dacă va accepta sau va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție. 
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0