Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Află ce fel de părinte ești! Prima aplicație de parenting din Moldova

© Sputnik / Mihai CarausAlina Andronache Cristina Cucoș
Alina Andronache Cristina Cucoș  - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2021
Abonare
Recent în Republica Moldova a fost lansată prima aplicație mobilă de parenting. Aceasta se numește „Află ce fel de părinte ești” și reprezintă un test de autoevaluare destinat mamelor și taților.
Află ce fel de părinte ești! Prima aplicație de parenting din Moldova
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", coordonatoarea proiectului Cristina Cucoș a precizat că aplicația conține 12 întrebări, cu 5 variante de răspuns, în funcție de profilurile parentale incluse.
Zinaida Gribincea - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2021
Societate
Psiholog: Puterea exemplului - cea mai sigură formă de educație a copiilor
"Este un test de autoevaluare prin intermediul căruia părinții pot afla ce tip de părinți sunt. Este destinat atât mamelor, cât și tăticilor. Dar nu are scop de a eticheta părinții, de a le spune că nu sunt suficient de buni, ci mai degrabă de a se autoevalua, dar să găsească răspuns la întrebările care le frământă – metode de educare, relația părinte-copil, relații în cuplu ș.a.", a precizat invitata.
Și Alina Andronache, una dintre persoanele care a muncit la alcătuirea conținutului aplicației și reprezentanta Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare, a menționat că după ce au răspuns la toate cele 12 întrebări, părinții vor primi caracteristica profilului căruia corespund, precum și câteva recomandări.
"Părinții vor primi sfaturi utile care le vor ajuta să-și îmbunătățească relația cu copiii și cu partenera/ul. Ne dorim ca copiii să crească în armonie și dragoste, indiferent de vârsta pe care o au", a relatat interlocutoarea.
De menționat că aplicația este disponibilă gratuit și în variantă web. La elaborarea acesteea au participat specialiști din diverse domenii, iar în scurt timp aplicația va fi disponibilă și în limba rusă.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0